Deniz akıntısı nedir?

İçindekiler:

  1. Deniz akıntısı nedir?
  2. Gulf Stream akıntısı nerede?
  3. Muson rüzgarları neden oluşur dünyanın hangi hareket sonucu?
  4. Gölge neyin ispatıdır?

Deniz akıntısı nedir?

Çeken akıntı, deniz dibindeki kum tepelerinden kırılan dalgaların çukur bölgelere hareket etmesinden oluşur. Deniz suları kıyıdan açığa doğru hızla hareket eder. Dalga yüksekliği arttıkça çeken akıntının gücü de artar. Çeken akıntı en çok rüzgarlı, dalgalı, fırtınalı havalarda ve Karadeniz sahillerinde görülür.

Gulf Stream akıntısı nerede?

Körfez Akıntısı, (İngilizce: Gulf Stream, Almanca: Golfstrom), Kuzey Atlantik Akıntısı'nın bir parçası olan, Meksika Körfezi'nden başlayıp Birleşik Krallık'ın kuzeyine kadar devam eden sıcak su akıntısı. Kuzey Ekvator Akıntısı'nca beslenir. Avrupa'nın kuzeyindeki iklimi yumuşatarak yaşanabilir kılar.

Muson rüzgarları neden oluşur dünyanın hangi hareket sonucu?

Soğuk havaya bağlı olarak yüksek basınç denizlerde ise alçak basınç olur bunun sonucunda yazın Karadan denize doğru esen kış musonları ortaya çıkar yazın ise Asya çok ısınır okyanuslar serin kalır. Bu durumda yüksek basınç merkezi oluşturan denizlerden karaya doğru yaz musonları eser.

Gölge neyin ispatıdır?

Doğal veya yapay ışık kaynağından çıkan ışınlar (fotonlar) her yöne doğrusal bir şekilde yayılırlar. Her cismin gölgesinin kendisine benzemesi, ışığın doğrusal yolla yayıldığının ispatıdır.