Pomem kaç sene okunur?

İçindekiler:

  1. Pomem kaç sene okunur?
  2. Önlisans mezunu polis nasıl olunur?
  3. Önlisans mezunları nasıl polis olur?
  4. PÖH olmak için kaç yıl okunur?
  5. PÖH olmak için hangi liseye gidilmeli?

Pomem kaç sene okunur?

Bu kategoriler lise, ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunları olarak değişkenlik gösterir. Buna bağlı olarak 6 ay ila 2 yıl arasında farklı süreler doğrultusunda polislik eğitimi verilir.

Önlisans mezunu polis nasıl olunur?

ÖNLİSANS MEZUNLARI 3 ŞEKİLDE POLİS OLABİLİRLER. 1: POMEM SINAVINA GİREREK POLİS OLMAK: Önlisans Mezunları Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne, yani POMEM'e Başvuru Yaparak Polis Olabilirler. Önlisan Mezunu POMEM Alımı 2 sezondur Yapılmaktadır.

Önlisans mezunları nasıl polis olur?

Polis Meslek Eğitim Merkezi – POMEM

  1. En az önlisans (2 yılık ) veya lisans (4 yıllık) üniversite mezunu olunması gerekmektedir.
  2. POMEM'lere alınacak olan önlisans mezunlarının sayısı toplam kontenjanın %20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenir.
  3. Alımlarda geçerli olan sınav puanı ise KPSS puanıdır.

PÖH olmak için kaç yıl okunur?

PÖH başvurusu sırasında adaylardan herhangi bir KPSS baraj şartı beklenmemektedir. Ancak eğitim kriteri olarak başvuran kişinin en az lise düzeyinde eğitiminin olması istenmektedir. Adayların terhis tarihinin de başvuru tarihinden en az 3 yıl önce olması gerekmektedir.

PÖH olmak için hangi liseye gidilmeli?

Öncelikle özel harekat polisi olabilmek için polis olmak gerekmektedir. Polis olabilmek için ise öncelikli olarak lise ve dengi bir okuldan mezun olup, gerekli şartları da sağladıktan sonra alım olması durumunda Polis Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurmanız gerekmektedir.