Böcekli pirinç yenir mi?

İçindekiler:

  1. Böcekli pirinç yenir mi?
  2. Pirinç Böceklenmemesi için ne yapmalı?
  3. Kurtlanmış un kullanılır mı?
  4. Un bozulduğu nasıl anlaşılır?
  5. Kuru fasulye Böceklenmemesi için ne yapmalıyım?
  6. Pirinç uzun süre nasıl saklanır?
  7. Bakliyatın böceklenmemesi için ne yapmalı?

Böcekli pirinç yenir mi?

Böcekleri ayıklayıp kalanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Böceklenme süresi yöreye göre, yetiştiği toprağa göre 2-3 ayla 1 yıl arasında değişebiliyormuş. Bakliyatı su dolu bir kaba koyduğunuzda üste çıkan hafif taneleri ayırıp atarsanız, geriye kalanları afiyetle yiyebilirsiniz.

Pirinç Böceklenmemesi için ne yapmalı?

Pirinci hoş ve hava duru olmayan ortamlarda cam ve kapaklı saklama kapları içerisinde saklarsınız daha uzun süre taze kalacaktır ve içerisine az bir miktar tuz ekleyerek de böceklenme ihtimalini azaltabilirsiniz.

Kurtlanmış un kullanılır mı?

Böceklenmiş unu çöpe atmaya gerek kalmadan temizlenerek tüketilebilir. Ancak sararan ve tarihi geçmiş unun tüketilmesi zehirlenme riskini arttırdığından çöpe atılması gerekmektedir. Böceklenen un, geniş bir tepsiye alınarak havalandırılır ve böcekleri ayıklanarak kullanılabilir.

Un bozulduğu nasıl anlaşılır?

Ununuzun güvenli olup olmadığını belirlemenin en iyi yolu onu koklamaktır. Taze un nötr bir kokuya sahip olsa da bozulmak üzere olan un kötü kokar. Hatta bayat, küf veya ekşi kokabilir. Aynı zamanda renksiz görünebilir.

Kuru fasulye Böceklenmemesi için ne yapmalıyım?

Baklagiller saklanırken, içlerine atılacak bir tutam tuz, hem nemi çekecektir hem de böceklerin uzak kalmasını sağlayacaktır. Bir tane kurutulmuş defneyaprağı, bekletilecek baklagillerin içine konduğunda, böcekleri uzak tutacaktır.

Pirinç uzun süre nasıl saklanır?

Özellikle nemli bölgelerde pirinç çok çabuk yapısını kaybedeceğin den ötürü çok fazla almamanızı ve eğer aldıysanız da kuru ve güneş almayan bir alanda saklamanızı tavsiye ediyoruz. Bez torbaların içerisinde saklamak nemlenme ihtimalle düşüreceğini den dolayı daha uzun süre bu şekilde saklanabilir.

Bakliyatın böceklenmemesi için ne yapmalı?

Defne yaprağı, bakliyatlarda oluşabilen böcekleri önlemektedir. Kavanozda ya da bez torba içinde saklayacağınız bakliyatların içine 1 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Bakliyatları uzun süre bozulmadan saklamak için ekleyeceğiniz defne yaprağı sayesinde, böceklenme ve küflenmeye karşı önlem almış olacaksınız.