İşitme cihazını devlet karşılıyor mu?

İçindekiler:

  1. İşitme cihazını devlet karşılıyor mu?
  2. Işitme cihazı Sgk'dan nasıl alınır?
  3. İşitme cihazı için sağlık kurulu raporu nasıl alınır?
  4. Earnet işitme cihazı ne malı?

İşitme cihazını devlet karşılıyor mu?

2020-2021 işitme cihazlarında SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ödemesi 1 Haziran 2021 tarihli değişiklikle yetişkin hastalar için çalışanlarda 891 TL, emeklilerde 1113.75 TL' dir. SGK çift işitme cihazı için raporda belirtildiği takdirde ödeme yapmaktadır. Bu ödeme işitme merkezlerine yapılmaktadır.

Işitme cihazı Sgk'dan nasıl alınır?

SGK güvencesi kapsamındaysanız, işitme cihazı bedeli üzerinden, SGK'nin verdiği katkı tutarını düşerek işitme cihazınızı Maxtone şubelerinden alabilirsiniz.

İşitme cihazı için sağlık kurulu raporu nasıl alınır?

Bir işitme cihazı raporu almak için yapmanız gereken ilk şey kulak burun boğaz hekimine muayene olmaktır. Çünkü bu rapor ancak hastane tarafından verilir. Bu nedenle hekime muayene olduktan sonra eğer hekim ihtiyacınız olduğunu düşünürse gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra rapor için izin verecektir.

Earnet işitme cihazı ne malı?

İşitme cihazlarının fiyatı 200-300 TL aralığından başlıyor, 2-3 bin TL'ye kadar gidiyor. 1996 yılından bu yana pazarda yer alan Si-Ser İşitme Merkezleri'nin Genel Müdürü Mahfuz Ağaç, 13 yıl önce ithalat yaparak sektöre girdiklerini, ardından 2005'te Almanya merkezli Earnet markasının üretimini yapmaya başladıklarını ...