Ehlibeyt de kimler var?

İçindekiler:

  1. Ehlibeyt de kimler var?
  2. Ehlibeyt kimdir?
  3. Ey Ehlibeyt ne demek?
  4. Ehli Beyt soyu nedir?
  5. Hilye nedir ne demek?

Ehlibeyt de kimler var?

Sünnilikte kesin hatlarla çerçevesi çizilmeyen bu kavram Şiilere göre İslam peygamberi Muhammed, Ali, Fatıma Zehra, Hasan ve Hüseyin ve onların soyundan gelen 12 imamları kapsar.

Ehlibeyt kimdir?

Şiî alimlerine göre Ehl-i Beyt'in kapsamına Hz. Muhammed, Ali, Fatıma, Hasan ve Hüseyin; ayrıca imam kabul edilen diğer dokuz imam girmektedir. Bu alimlere göre Hz. Muhammed'in hanımları, Fatıma dışındaki çocukları ve Hasan ile Hüseyin haricindeki torunları Ehl-i Beyt kapsamına girmemektedir.

Ey Ehlibeyt ne demek?

"Ev halkı" anlamına gelen Ehl-i beyt (ehlü'l-beyt) terkibi ev sahibiyle onun eşini, çocuklarını, torunları ve yakın akrabalarını kapsamına alır. Câhiliye devri Arap toplumunda kabilenin hâkim ailesini ifade eden Ehl-i beyt tabiri, İslâmî dönemden itibaren günümüze kadar sadece Hz.

Ehli Beyt soyu nedir?

Hz. Muhammed (S.A.V)'ın soyundan gelenler Ehli Beyt olarak tanımlanmaktadır.

Hilye nedir ne demek?

Hilye, hilye-i şerîf, hilye-i saâdet ya da hilye-i nebî, Osmanlı hattatlarca 17. yüzyılda geliştirilen bir süsleme sanatı. Kelime anlamı olarak süs, ziynet, güzellik gibi anlamlara gelen hilye bunların yanında suret, sıfat, hilkat gibi anlamlar da taşımaktadır.