E-devlet ile neler yapilir?

İçindekiler:

  1. E-devlet ile neler yapilir?
  2. E-devlet ile nerelere girilir?
  3. E-devlet giriş nasıl yaparım?
  4. E devlete ne zaman girildi?
  5. E-devlet şifresi ne kadar 2021?
  6. E-devlet hizmetleri nelerdir?
  7. E-devlet'in amaçları nelerdir?

E-devlet ile neler yapilir?

E-Devlet sistemi ile yapılabilecek işlemler genel olarak sorgulama, başvuru ve bilgi alma işlemleri adı altında toplanır. Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı işlemleri gerçekleştirilebilir. Öğrenci belgesi sorgulama, askerlik durumu sorgulama, emeklilik yaşı sorgulama, mobil hat sorgulama gibi işlemler de yapılabilir.

E-devlet ile nerelere girilir?

kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekmektedir.
  • E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ.
  • 1-) Adalet Bakanlığı
  • 2-) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu.
  • 3-) Emniyet Genel Müdürlüğü
  • 4-) Sosyal Güvenlik Kurumu.
AP

E-devlet giriş nasıl yaparım?

İnternet bankacılığı müşterisi iseniz, https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris sayfasında müşterisi olduğunuz bankanın İnternet şubesi sayfasına giriş yaptıktan sonra tekrar bir şifreye ihtiyaç duymadan doğrudan e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

E devlete ne zaman girildi?

2006 yılında hayatımıza giren e-Devlet Kapısı, tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlıyor. Kapı'nın amacı; “kamu hizmetlerini, vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmak” olarak açıklanıyor.

E-devlet şifresi ne kadar 2021?

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. İlk şifreden sonra herhangi bir nedenle PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir.

E-devlet hizmetleri nelerdir?

E-Devlet üzerinden IMEI sorgulama ve kaydı, askerlik durum belgesi sorgulama, 4A hizmet dökümü, emeklilik bilgileri, üniversite\yurt kaydı vb. birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. -Çok Kullanılanlar seçenekleri ile tüm hizmetlere ulaşmanız mümkün.

E-devlet'in amaçları nelerdir?

E-Devletin temel amacı ve hedefi kamu hizmetlerinin daha güvenli, kaliteli, hızlı ve az maliyetle sunulmasıdır. Ayrıca, Bürokrasiyi azaltmak, Şeffaf kamu yönetimi sağlamak, Sosyal ortam oluşturarak katılımcı demokrasiye katkıda bulunma amaçlarını taşımaktadır.