Taban aylığı nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Taban aylığı nasıl hesaplanır?
  2. Emeklilikte gösterge ne anlama gelir?
  3. Ortalama aylık kazanç nasıl hesaplanır?
  4. 15175 gösterge ne demek?
  5. Ortalama emekli maaşı ne kadar?

Taban aylığı nasıl hesaplanır?

Unvanlar ve dereceler itibariyle belirlenen maaş ek göstergesi ile maaş katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutardır. Her memur için taban aylık göstergesi 1000'dir. 2134 gösterge ile maaş katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutardır.

Emeklilikte gösterge ne anlama gelir?

Bireyin son on yıllık kazanç toplamı 10'a bölünerek yıllık ortalama kazancı elde edilir. Yapılan hesaplamada elde edilen rakam gösterge tablosu ile karşılaştırılarak, çıkan bu değere en yakın olan değer gösterge rakamı olarak belirlenmektedir. Katsayısı için değer 12.000 olarak alınmaktadır.

Ortalama aylık kazanç nasıl hesaplanır?

Ortalama aylık kazanç tutarı, tüm sigortalılık süresi boyunca üzerinden prim ödenen prime esas kazanç tutarlarının, kazancın ait olduğu takvim yılından itibaren aylık talep tarihine kadar geçen takvim yılları için güncellenerek bulunan yıllık kazançlar toplamının, toplam prim ödeme gün sayısına bölünmesi suretiyle ...

15175 gösterge ne demek?

TAVAN gösterge rakamı olan 15175 göstergeden (1'inci derece, 10'uncu kademeden) emekli olacaksınız demektir. Yine bulduğunuz rakam 407.063.8.738.684 arasında bir rakam ise 3 derece, 10'uncu kademeden 14175 gösterge ile emekli olacaksınız anlamına gelmektedir.

Ortalama emekli maaşı ne kadar?

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi Emekliler Sendikası'nın (Emekli-Sen) VOA Türkçe'ye verdiği bilgilere göre, Sosyal Sigortalar (4A) emeklilerinin ortalama maaşı lira. Bağ-Kur (4C) emeklileri ise ortalama olarak bin 684 lira emekli maaşı alıyor.