Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl feshedilir?

İçindekiler:

  1. Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl feshedilir?
  2. Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli?
  3. Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi devredilebilir mi?
  4. ADI satış sözleşmesi geçerli midir?
  5. Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şarta bağlanabilir mi?
  6. Noter satışı kaç yıl geçerli?
  7. Adi yazılı satış sözleşmesi nedir?
  8. Noter satışı geçerli midir?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl feshedilir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin geçerliliği noterde düzenlenmiş olmasına bağlı olduğundan sözleşmenin feshi de Noterlik Kanunu'nun 81/2'nci maddesine göre noterde yapılacaktır. Taraflar sözleşmenin feshini noterde usulüne uygun olarak yapacaklardır.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli?

2644 sayılı Tapu Kanunu'nun 26/9'ncı maddesine göre taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin tapuda şerh edilmesinden itibaren beş yıl içerisinde satış, haciz, ipotek işlemleri yapılamaz ve benzer irtifak hakları tapuya tescil edilemez. Konuya ilişkin detaylı bir Yargıtay kararında aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi devredilebilir mi?

Mevcut yasal düzenlemelerde satış vaadi sözleşmesinden doğan hakkın devredilmesini yasaklayan bir hüküm yoktur. Eğer yapılan satış vaadi sözleşmesinde devir işlemini engelleyen bir hüküm yoksa vaat eden veya vaat edilen kişi, hakkını üçüncü bir kişiye devredebilir.

ADI satış sözleşmesi geçerli midir?

Taraflar arasında tapuya gitmeden adi yazılı yapılan sözleşmeler resmi şekle uygun olmadığı için geçersizdir. Geçersiz sözleşmede herkes aldığını geri vermekle yükümlüdür. Buna göre alıcı kapora vermiş ise satışın gerçekleşmemesi halinde geri isteyebilecektir.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şarta bağlanabilir mi?

Satış vaadi sözleşmesi bir taşınmazın satışını vadeden, iki tarafa borç yükleyen taşınmaz satış vaadi sözleşmeleri ileride yapılacak satış için güvence veren bir ön sözleşmedir. ... Satış vaadi sözleşmeleri şarta bağlanabilir, cezai şartlarla güçlendirilebilir sözleşmeler olup tapuya şerh edilmesi de mümkündür.

Noter satışı kaç yıl geçerli?

Gerek Borçlar Kanunu, gerekse de diğer özel kanunlarda "satış vaadi sözleşmeleri" ile ilgili olarak özel bir zamanaşımı süresi öngörülmemiştir. Bu nedenle, Borçlar Kanunu 125 nci maddesindeki 10 yıllık süre bu tür sözleşmeler içinde geçerlidir. Zamanaşımı; kural olarak; sözleşmenin düzenlendiği tarihte başlar.

Adi yazılı satış sözleşmesi nedir?

Sözleşmeler biçim yönünden, sözlü, adi yazılı veya resmi yazılı niteliğe sahip oluyor.Adi yazılı biçimde irade açıklamasının yazılı olması ve akının bu açıklamayı yapan kişi tarafından imzalanması gerekiyor. ... Borçlar Kanunu'na göre alacağın devri, kefalet sözleşmesi ise adi yazılı biçimde oluyor.

Noter satışı geçerli midir?

Uygulamada çoğu zaman taraflar, notere giderek taşınamaz satışı sözleşmesi yapmak istediklerini beyan etmektedir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere taşınmaz satışı sözleşmesi için resmi şekil geçerlilik şartıdır. Noterde bu şekilde yapılmış olan taşınmaz satışı sözleşmeleri geçerli değildir.