Bilsem sınavları hangi sınıflar için?

İçindekiler:

  1. Bilsem sınavları hangi sınıflar için?
  2. Bilsem sınavı hangi sınıflar için?
  3. 1 sınıfların bilsem sınavı ne zaman?
  4. Bilsem uygulama sınavı nasıl yapılıyor?
  5. Bilim Sanat Merkezinde Nasıl Öğretmen Olunur?
  6. Ilkokul bilsem sınavı nedir?
  7. Bilsemin faydaları nelerdir?

Bilsem sınavları hangi sınıflar için?

Bilsem sınavları, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 1, 2 ve 3. Sınıflar için tablet bilgisayarlarla yapılıyor. Öğrencilerin, sınavda ne tür sorularla karşılaşacağını göstermek için BİLSEM DEMO adında bir Android uygulaması yayınladı fakat DEMO uygulamada sadece birkaç soru çözebiliyorsunuz.

Bilsem sınavı hangi sınıflar için?

BİLSEM sınavına kimler girebiliyor? Bu sınava ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri girebiliyor. Genel zihinsel, resim ve müzik alanında yaşıtlarından farklı olarak başarı gösterenler belirleniyor. Yetenekli öğrenciler, sınıf öğretmenleri tarafından saptanarak aday gösteriliyor.

1 sınıfların bilsem sınavı ne zaman?

2020 yılında BİLSEM tarama sınavları 4 Ocak-19 Nisan arasında yapılacak. Peki BİLSEM 1. sınıf sınavları ne zaman ve nasıl yapılacak? BİLSEM sınavı 2020 kılavuzu MEB tarafından yayınlandı. Özel yetenekli öğrencilerin girdiği BİLSEM sınavı için tarama sınavları 4 Ocak'ta başlayacak 19 Nisan'a kadar devam edecek.

Bilsem uygulama sınavı nasıl yapılıyor?

Her ilde bulunan Bilim ve Sanat Merkezi tarafından tarih ve saat belirlenir. Bireysel değerlendirmenin içinde; müzik yeteneği, genel zihinsel ve görsel sanatlar alanları içinde ayrı ayrı sınav uygulaması yapılır. Son olarak bu sınavdan da başarılı olan öğrenci Bilim ve Sanat Merkezi'ne kayıt olur.

Bilim Sanat Merkezinde Nasıl Öğretmen Olunur?

Mart, Nisan aylarında BİLSEM öğretmenliği için mülakat yapılır. İlk başvuruda belgelendirilen çalışmalardan gelen puanın %60 ı ve mülakatta alınan puanın %40 ı toplanır ve 40 puana ulaşırsa BILSEM Öğretmenliği için başvuru hakkı kazanılır.

Ilkokul bilsem sınavı nedir?

Bilsem sınavı özel yetenekli çocukların ön plana çıkmasını sağlayan soruları içeren sınavlardır. Bilsem sınavı aracılığıyla bilsem sınıflarına katılım sağlanabilir. Burada sadece özel yetenekli çocuklara yer verilmektedir.

Bilsemin faydaları nelerdir?

İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim ...