Yeni doğmuş bebekler nasıl emzirilir?

İçindekiler:

  1. Yeni doğmuş bebekler nasıl emzirilir?
  2. Yeni doğan bebekler nasıl emzirilmeli?
  3. Yenidoğan bebek ne kadar süt içer?
  4. Bebek meme ucunu nasil tutar?

Yeni doğmuş bebekler nasıl emzirilir?

Bebek sol memeyi emerken anne sağ elinin 4 parmağı memenin altında olacak şekilde memeyi desteklemeli, başparmağı ile de arada göğsü yukarıdan aşağıya doğru sıvazlayarak hem süt akışını hem de bebeğin burun deliğinin açık olmasını sağlamalıdır.

Yeni doğan bebekler nasıl emzirilmeli?

Bebek emzirilirken mümkün oldukça anne kendine yakın tutmalıdır. Bebek kolun iç yüzeyine, baş dirsek boşluğuna gelecek şekilde yerleştirilmelidir. Ardından sırtı boyunca popoya kadar el ile desteklenmelidir. Bebek vücut olarak tamamen anneye dönük, karın karına olmalıdır.

Yenidoğan bebek ne kadar süt içer?

Doğum kilosu yüksek olan bebeklerin iştahı daha fazla olabilir. Bebekler ilk ayda her öğünde 150 ml kadar içebilir. Sonraki 3 ay boyunca her öğünde 120- 180 ml tüketebilirler. 6 ayın sonunda ek gıdalarla birlikte öğün sayısı beşe kadar düşer. Toplamda, 10 ml süt tüketirler.

Bebek meme ucunu nasil tutar?

Bebeğiniz ağzını genişçe açtığında ilk önce alt dudağı meme ucuna gelecek şekilde seri bir şekilde aşağıdan yukarı doğru meme ucuna yaklaştırın. Bebek ağzıyla sadece meme ucunu değil çevresindeki halkayı kavramalı. Bebek memeyi iyi şekilde tuttuğunda alt dudağı kıvrıktır ve çenesi memeye dayalıdır.