Tayttan oje lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Tayttan oje lekesi nasıl çıkar?
  2. Kıyafet üzerine dökülen oje nasıl çıkarılır?
  3. Beyaz kumaştan oje lekesi nasıl çıkar?
  4. Pantolona bulaşan oje nasıl çıkar?
  5. Beyaz halıdan oje lekesi nasıl çıkar?

Tayttan oje lekesi nasıl çıkar?

Dökülen ojeyi çıkarmak için yapmanız gereken her evde bulunan sirkeyi oje dökülen bölgeye bir pamuk yardımı ile ya da bir bezin üzerine sirke dökerek hafif bir şekilde tampon uygulayın. Daha sonra 1-2 saat kadar oje lekesinin üzerinde bekletiniz.

Kıyafet üzerine dökülen oje nasıl çıkarılır?

Bez veya pamuğa aseton dökün ve lekeyi hafif dokunuşlarla çıkarın. Kumaşın dokusuna zarar vermemek için çok sert bastırmayın. Eğer leke çıkmazsa yeni bir bez veya pamuk alarak işlemi tekrarlayın. Leke çıkarma işlemi bittiğinde kumaşı kurumaya bırakın.

Beyaz kumaştan oje lekesi nasıl çıkar?

Beyaz renkli bir bez veya pamuğa aseton dökün. Bez kullanacaksanız, renkli olmamasına dikkat edin; aksi takdirde bezin rengi kıyafetinize geçebilir. Kıyafetinizin ters yüzüne asetonu uygulayın ve kumaşın zarar görüp görmediğini inceleyin. Kıyafetinizin lekeli kısmı neresiyse, arkasına kâğıt havlu koyun.

Pantolona bulaşan oje nasıl çıkar?

Kıyafetinizin ters yüzüne asetonu uygulayın ve kumaşın zarar görüp görmediğini inceleyin. Kıyafetinizin lekeli kısmı neresiyse, arkasına kâğıt havlu koyun. Böylece asetonun fazlasını kâğıt havlu alacaktır. Asetonlu bez veya pamuğu, kıyafetinizin üzerine uygulayın; ancak fazla bastırmayın.

Beyaz halıdan oje lekesi nasıl çıkar?

Halıdaki kurumuş oje lekesini çıkarmak için halıdaki lekeye bir miktar saç spreyi sıkın ve ardından sabunlu ılık su ile silerek çıkarın.