Göze damlatılan ilaç genize gider mi?

İçindekiler:

  1. Göze damlatılan ilaç genize gider mi?
  2. Göz damlası geniz akıntısı yapar mı?
  3. Göz damlası neden boğaza akar mı?
  4. Göz damlası genize kaçarsa oruç bozulur mu?
  5. Göz damlasının genize gitmesi orucu bozar mı?
  6. Göz damlası mideye gider mi?
  7. Göz damlası kullanırken oruç tutulur mu?
  8. Göz damlası kulağa konulur mu?

Göze damlatılan ilaç genize gider mi?

Kaldı ki bu işlem yeme içme yani gıdalanma anlamı da taşımamaktadır. Dolayısıyla göz damlası orucu bozmaz. Kulak damlası için ortaya çıkan görüşe göre; Kulak ile boğaz arasında bir kanal bulunmaktadır. Ancak kulak zarı bu kanalı tıkadığından, ilaç boğaza ulaşmaz.

Göz damlası geniz akıntısı yapar mı?

Damlayı uyguladıktan kısa bir süre sonra ağızda değişik bir tat ve burunda akıntı hissedebilirsiniz. Bu doğal bir durumdur ve ilacın göz kanallarından burun içine ulaştığını gösterir.

Göz damlası neden boğaza akar mı?

Peki, göz damlası boğaza akar mı? Endişe edenler için de kısa bir açıklama yapalım. Doğru kullanım ile damla gözyaşının geldiği kanaldan genze ve buruna doğru akar. Geçiş sırasında hafif şekilde boğazda da hissiyat oluşabilir.

Göz damlası genize kaçarsa oruç bozulur mu?

Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, bu konuda, "Son devir alimlerimiz, ulamelarımız gözümüze ve kulağımıza damlatılan ilaçların, damlaların, orucu bozmayacağı kanaatındadırlar. Onun için göz damlası ve kulak damlası orucu bozmuyor.

Göz damlasının genize gitmesi orucu bozar mı?

Kaldı ki bu işlem yeme içme yani gıdalanma anlamı da taşımamaktadır. Dolayısıyla göz damlası orucu bozmaz. (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar; bkz. Kâsânî, Bedâî', II, 98).

Göz damlası mideye gider mi?

Göze damlatılan damlanın kan dolaşımına katılması ve burun yolu ile mideye ulaşması miktar olarak bile çok mümkün bir şey değil.

Göz damlası kullanırken oruç tutulur mu?

Ayrıca yapılan bu işlemde tedavi söz konusudur ve kaldı ki bu işlem yeme içme yani gıdalanma anlamı da taşımamaktadır. Bu sebeple göz damlası kullanmak orucu bozmaz.

Göz damlası kulağa konulur mu?

Kulak: Etkilenmiş kulaktaki bölge temizlenmeli, günde 3-4 kez ve gece olmak üzere her defasında 2-3 damla şeklinde uygulanmalıdır. Gerektiğinde daha sık damlatılabilir. Uygulama yolu ve metodu: Göze ya da kulağa damlatılarak uygulanır.