Emirgan ın neyi meşhur?

İçindekiler:

  1. Emirgan ın neyi meşhur?
  2. Emirgan Korusu hangi mevsimde gidilir?
  3. Emirgan'da neler var?
  4. Garipçe de ne yapılır?
  5. Emirgan ne anlama gelir?
  6. Garipçe Köyü Neyi Meşhur?

Emirgan ın neyi meşhur?

Boğaziçi'nin en güzel köylerinden Emirgan, bahar aylarında açan Erguvan ağaçları, Çınaraltı kahveleri ve tarihi ahşap evleriyle en sıcak Boğaziçi köylerinden bir tanesi. Uzun merdivenleri, sıcakkanlı esnafları, muhteşem yalıları ve köşkleriyle Emirgan'da kısa bir tura var mısınız?

Emirgan Korusu hangi mevsimde gidilir?

Emirgan Korusu'na ne zaman gidilir ? ; Koruya gitmek için en ideal zaman lale festivalinin olduğu nisan ayıdır.

Emirgan'da neler var?

Emirgan, Boğaziçi'nde İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı bir semttir. Sahildeki çay bahçeleri, arka sırtlarda büyük bir şehir parkı ile ünlü olan semt, yeşiller içindedir. Sahildeki Şerifler Yalısı, Park içinde kafe olarak kullanılan köşkler de farklı zamanlardaki Osmanlı mimarisinin emsallerini oluşturur.

Garipçe de ne yapılır?

Garipçe Gezilecek Yerler Köyün en yüksek tepesinde yer alan gözetleme kulesini ziyaret edebilirsiniz. Bir diğer görebileceğiniz yer olan Büyük Liman hamam, kilise ve yıkık evleri ile tarihi yerlerden. Soğuksu Çeşmesi ve Hacının Suyu Çeşmesi de görebileceğiniz tarihi yerlerden.

Emirgan ne anlama gelir?

Emirgan'ın ismi İranlı bir asilzade olan Emir Güne Han'dan geliyor. Emir Güne 1635'teki Revan Seferi sırasında kaleyi Sultan IV. Murad'a savaşmadan teslim etmiş. Sultan tarafından İstanbul'a getirilmiş ve Yusuf Paşa adını almış.

Garipçe Köyü Neyi Meşhur?

Garipçe, Rumeli Kavağı ile Rumeli Feneri arasında bulunan küçük ve sevimli bir köydür. Sarıyer'e yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan köyün genel geçim kaynağı balıkçılıktır. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Avrupa ayağının, köyün güneyindeki Garipçe Burnu'nda yer alması yöreyi bu günlerde daha da popüler yapmıştır.