Kan uyuşmazlığı nedir kimlerde görülür?

İçindekiler:

  1. Kan uyuşmazlığı nedir kimlerde görülür?
  2. Kan grubu uyuşmazlığı nasıl olur?
  3. Anne baba kan grubu pozitif bebek negatif olur mu?
  4. Baba negatif anne pozitif ise bebek ne olur?

Kan uyuşmazlığı nedir kimlerde görülür?

Anne ve babanın arasında yaşanan kan uyuşmazlığı, Türkiye dahil pek çok ülkede her kişide görülebiliyor. Rh(-) negatif ve Rh(+) pozitif kan temasında görülen kan uyuşmazlığının, uzman hekimler tarafından genellikle tedavisi mümkün.

Kan grubu uyuşmazlığı nasıl olur?

Rh uygunsuzluğu, anne Rh negatif, bebek ise Rh pozitif olduğu durumda gelişir. Gebelik sırasında anne kanına geçen bebeğe ait Rh pozitif kan hücreleri annenin bağışıklık sistemini uyarır ve antikor üretimini başlatır. Bu antikorlar ise bebeğe ait kan hücrelerini parçalar. Bu duruma Rh kan uyuşmazlığı denir.

Anne baba kan grubu pozitif bebek negatif olur mu?

BİLİMSEL incelemelere göre, anne ve babanın Rh negatif olduğu durumlarda bebeğin pozitif olma şansı yok. Ancak anne ve baba pozitif ise bebeğin hem negatif hem de pozitif kan taşıma olasılığı vardır. Biri A, diğeri B grubunda olan çiftin çocukları A, B, AB ve 0 kan grubunda olabilir.

Baba negatif anne pozitif ise bebek ne olur?

· Anne negatif, baba pozitif ise doğacak bebeğin pozitif olması durumunda Rh uyuşmazlığı riski vardır. · Bu durumda anneden indirekt coombs testi istenir. · Bu test normalde negatif olmalıdır. Eğer pozitif ise çiftler arasında Rh uyuşmazlığı var demektir.