Bademcik ameliyatı gerekli mi?

İçindekiler:

  1. Bademcik ameliyatı gerekli mi?
  2. Bademcik ameliyatı tam olarak ne zaman iyileşir?
  3. Bademcik ameliyatından kaç gün sonra ekmek yenir?
  4. Bademcik ameliyatı hangi durumlarda yapılmaz?
  5. Bademcik ameliyatı sonrası ağrılar ne zaman geçer?

Bademcik ameliyatı gerekli mi?

Yani son 1 yılda 7 kez bademcik iltihabı, son 2 yılda her 5 kez bademcik iltihabı, ve son 3 yılda her yıl 3 kez bademcik enfeksiyon atağı geçiriyorsa bademcikler alınmalıdır. Hastada uykuda nefes durması (apne) oluyorsa, apne tehlikeli bir hastalık olduğundan alınmalıdır.

Bademcik ameliyatı tam olarak ne zaman iyileşir?

Hastanın ameliyat sonrası ağrı, kanama gibi durumların izlenebilmesi için bir gün gibi kısa bir süre müşahede altında hastanede bulunması önerilebilmektedir. Bademcik ameliyatının tam olarak iyileşme süresi iki haftadır.

Bademcik ameliyatından kaç gün sonra ekmek yenir?

Bademcik ameliyatı sonrası yenilmesi yasak olanlar (Çocuk ve erişkin) Sert ve kuru gıdalarla beslenme 14 gün boyunca yasaktır. Salatalık, havuç, köfte, galeta, patates kızartması, ceviz, fındık, ekmek gibi sert olan ve boğazı çizebilecek gıdalar ile beslenmek yasaklanır.

Bademcik ameliyatı hangi durumlarda yapılmaz?

Sık bademcik iltihapları ( son 1 yılda 7 atak, son 2 yılda üst üste yılda 5 atak, son 3 yılda yılda 3 tonsillit atağı) Antimikrobiyal tedaviye dirençli kronik tonsillit. Tedaviye dirençli ağız kokusu ve boğaz ağrısı ile ilişkili bademcik taşları Peritonsiller abseler.

Bademcik ameliyatı sonrası ağrılar ne zaman geçer?

Ameliyatı izleyen 4. günden itibaren normal yiyeceklere geçilir ve kısıtlamalar kalkar. Bademciklerin tam olarak alındığı ameliyattan sonra durum biraz daha farklıdır. Bademcik ameliyatı sonrası çocuklarda bir hafta, erişkinlerde ise 10 – 14 gün süreyle boğaz ağrısı olur. Bu nedenle yumuşak, soğuk ve ılık gıda verilir.