Epilepsi hastaları engelli mi?

İçindekiler:

  1. Epilepsi hastaları engelli mi?
  2. Epilepsi hastaları özürlü aracı alabilir mi?
  3. Epilepsi hastaları oruç tutabilir mi?
  4. Epilepsi ilacı kullananlar oruç tutabilir mi?
  5. Epilepsi hastalarına hangi besinler iyi gelir?
  6. Depakin ile hangi ilaçlar kullanılmaz?

Epilepsi hastaları engelli mi?

 Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerindeki engelleri nedeniyle çalışma gücünün en az yüzde 40 ından yoksun olduğu sağlık kurulu raporuyla belgelenen epilepsi hastaları engelli grubuna girmektedir.

Epilepsi hastaları özürlü aracı alabilir mi?

Örneğin nörolojik bir rahatsızlık olan epilepsi hastaları, günlük hayattaki her türlü ihtiyacını karşılayabilirken, sahip oldukları epilepsi raporu yüzde 10 olsa bile ÖTV indirimli araç kullanabilirler.

Epilepsi hastaları oruç tutabilir mi?

Oruç tutmanın özellikle epilepsi hastası çocuklarda kriz nöbetlerine engel olduğunu açıklayan Çocuk Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Dai, “Ramazan ayı geldiğinde aileler, epilepsi yani sara hastası çocuklarının oruç tutmasına izin vermiyorlar.

Epilepsi ilacı kullananlar oruç tutabilir mi?

Oruç tutan epilepsi hastalarının ilaçlarını iftar ve sahur arasında alabileceklerine de değinen Dr. Dai, "Aileler oruç tutulması halinde ilaçları nasıl kullanacaklarını da sıklıkla soruyorlar. Aileler ilaçları sabah akşam yerine iftar vaktinde ve sahurda vererek yine aynı şekilde tedavi düzenlerini koruyabilirler.

Epilepsi hastalarına hangi besinler iyi gelir?

Omega 3 ve Omega 9 gibi sağlıklı yağlar epilepsi hastaları için oldukça faydalıdır. Bu nedenle hastalar Omega 3 ve 9 yağları içeren balıklar tüketmeye özen göstermelidir. Alkol ve çay, kahve, kola gibi kafein içeren içecekler epilepsi nöbetlerini tetikleyebildiği için uzak durulması gerekir.

Depakin ile hangi ilaçlar kullanılmaz?

DEPAKİN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ Malarya (sıtma) tedavisinde kullanılan meflokin adlı ilaç ve epilepsi (sara) hastalığının tedavisinde kullanılan lamotrijin adlı ilaç ile birlikte kullanımı önerilmez.