Çocuk gelişimi ve eğitimi Hangi bölüm?

İçindekiler:

  1. Çocuk gelişimi ve eğitimi Hangi bölüm?
  2. Çocuk gelişimi öğretmeni nerelerde çalışır?
  3. Hastanede çocuk gelişimi uzmanı nasıl olunur?
  4. AÖF Lisans çocuk gelişimi okuyanlar ne iş yapar?
  5. Kimler çocuk gelişimi uzmanı olabilir?
  6. Çoçuk gelişimi uzmanları hastanede ne iş yapar?

Çocuk gelişimi ve eğitimi Hangi bölüm?

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Çocuk gelişimi, aynı isimle eğitimi verilmekte olan hem 2 yıllık önlisans, hem de 4 yıllık lisans bölümüne verilen addır. Çocuk gelişimi bölümünde çocukların zihinsel başta olmak üzere, sosyal ve duygusal her konuda desteklenmesi adına eğitim verilir.

Çocuk gelişimi öğretmeni nerelerde çalışır?

Çocuk gelişimi bölümü mezunları, formasyon almaları durumunda mezun olduktan sonra kamu kurumlarında ya da özel sektörde okul öncesi öğretmenliği de yapabiliyor. Aynı zamanda kamu kuruluşlarına bağlı özel yuva, kreş, bakım evi, anaokulu, hastane ve gündüz bakımevlerinde görev alabiliyor.

Hastanede çocuk gelişimi uzmanı nasıl olunur?

Çocuk gelişimi uzmanı nasıl olunur? 2 yıllık ön lisans programı ya da 4 yıllık lisans bölümü mezunu olmak gerekmektedir. Daha sonrasında özel hastanelerde devlete bağlı hastanelerde çalışabilirsiniz.

AÖF Lisans çocuk gelişimi okuyanlar ne iş yapar?

Çocuk Gelişimi lisans programı mezunları eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, adalet ve diğer sektörlerde de görev alabilmektedirler. person_add Resmi ve özel statüdeki okul öncesi eğitim kurumlarında (kreş, anaokulu, yuva vs.) hizmet edebilirler.

Kimler çocuk gelişimi uzmanı olabilir?

Meslek liselerinin ve üniversitelerin Çocuk Gelişim Bölümünden mezun olan kişiler çocuk gelişim uzmanı olabilir.

Çoçuk gelişimi uzmanları hastanede ne iş yapar?

Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar. Çocukların sözel, kinetik, kişisel, sosyal, görsel, mantıksal, müziksel zekâlarını geliştirmelerine destek olmak da çocuk gelişim uzmanlarının ilgi alanındadır.