Evde fizik tedavi hizmeti nedir?

İçindekiler:

  1. Evde fizik tedavi hizmeti nedir?
  2. Evde Fizik Tedavi Olur mu?
  3. Fizik tedavi kaç para?
  4. Fizyoterapist eve gelir mi?
  5. Fizik tedavide ne yapıyorlar?
  6. Fizik tedavi ücretsiz mi?
  7. Fizik tedavi ile ilgili rapor nasıl alınır?

Evde fizik tedavi hizmeti nedir?

Evde fizik tedavi fizyoterapistin hastayı değerlendirmesiyle başlayıp, hastanın durumu ve hedefleri doğrultusunda hastaya özel bir program oluşturularak fizyoterapist eşliğinde yapılan tedavi yöntemidir. Tedavi süresi hastaya göre değişebilmekle birlikte ortalama olarak 1 saattir.

Evde Fizik Tedavi Olur mu?

Evde fizik tedavide hastanın durumuna göre özel bir ortam oluşturulur. Hastaneye gitmekte zorlanan hastalar için evde alınan fizik tedavi, oldukça pratiktir ve birtakım zorlukları ortadan kaldırır. Evde fizik tedavi almak oldukça zahmetsiz ve konforludur. İyileşme süreci daha hızlıdır.

Fizik tedavi kaç para?

Özel hastanelerde gerçekleştirilen doktor muayenesi 150 -200 TL iken, fizik tedaviler için seans ücreti TL arasında değişebilmektedir.

Fizyoterapist eve gelir mi?

Sağlık hizmetleri, hastane ve medikal merkezlerinde verilebildiği gibi zorunlu hallerde hastanın yaşadığı evinde de verilebilmektedir. Evde en rahat sunulan medikal hizmetlerden biri de fizyoterapi hizmetidir.

Fizik tedavide ne yapıyorlar?

Fizik tedavi postür ve kas dengesizliğini düzeltmek, hareket kabiliyeti ve dayanıklılığı artırmak için uygulanır. Eklemleri kuvvetlendirme, hareketlendirme, yumuşak dokuyu düzeltmek için sert terapi egzersizine ek olarak sertliğin azaltılması ve ağrıdan kurtulmak için nokta terapi içerebilmektedir.

Fizik tedavi ücretsiz mi?

SGK'nın fizik tedavi ücretini karşılaması, belirli şartlar kapsamındadır. Mevzuatta belirtilen şartları yerine getiren hastaların fizik tedavi ücretleri SGK tarafından karşılanır. Dolayısı ile hastaların hem devlet hem de özel hastanelerde ücretsiz fizik tedavi görebilmeleri mümkündür.

Fizik tedavi ile ilgili rapor nasıl alınır?

İstediğiniz kuruma başvuru yaparak tedavi alınabilir ve direk sağlık kurulu raporu ile müracaat edilir. 30 seans bittikten sonra tam teşekküllü devlet hastanesinin fizik tedavi bölümüne 182 den randevu alınarak muayene olunur ve 30 seans için uzatma raporu istenir.