Kuran kursları da kapanacak mı?

İçindekiler:

  1. Kuran kursları da kapanacak mı?
  2. Diyanet Kuran kursları ne zaman kapanıyor?
  3. Dhbt ye girmek için KPSS ye girmek şart mı?
  4. Dhbt için hangi KPSS puanı gerekli?

Kuran kursları da kapanacak mı?

Dönem Kur'an Kursları tarihinde başladı. Başkanlık, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı Kur'an kurslarının ikinci döneme ilişkin esaslarını belirledi. Bu kapsamda; Kurslarda uygulanan tüm programlar 13 Haziran 2021 tarihi itibariyle tamamlanacak şekilde planlandı.

Diyanet Kuran kursları ne zaman kapanıyor?

Kur'an kurslarına, 7 yaş ve üzeri engelliler için de başvuru yapılabilecek. Kurslardaki öğrencilerin her gün ateşi ölçülecek, hastalık belirtisi olanlar en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Kovid-19 tedbirleriyle yurt genelinde 5 Temmuz Pazartesi başlayacak Kur'an kursları 20 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Dhbt ye girmek için KPSS ye girmek şart mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyenler ilk olarak KPSS ve DHBT Sınavlarına girmek zorundadırlar. Henüz devlet memuru olmayıp, devlet kurumlarından birisi olan DİYANET'te İmam, Müezzin veya Kur'ân Kursu öğreticisi olmak isteyenler de KPSS ile birlikte DHBT'ye de girmek zorundadır.

Dhbt için hangi KPSS puanı gerekli?

DHBT sınavına girmek için KPSS'den 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir. DHBT İÇİN KPSS ŞART MI? Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyenler ilk olarak KPSS ve DHBT Sınavlarına girmek zorundadırlar.