Kavşakta geçiş üstünlüğü kime aittir?

İçindekiler:

  1. Kavşakta geçiş üstünlüğü kime aittir?
  2. Döner kavşakta hangi kurallara uymalıyız?
  3. Kontrolsüz kavşağa yaklaşırken sürücünün ne yapması doğru olur?
  4. Kavşaklarda sinyal nasıl yapılır?
  5. Kavşaklarda 1 çıkış ne demek?

Kavşakta geçiş üstünlüğü kime aittir?

Kavşaklarda bütün sürücüler, geçiş üstünlüğüne sahip araçlara ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar. Trafik görevlisi veya trafik işaret levhası veya ışıklı işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda; İlk geçiş hakkını vermek zorundadır.

Döner kavşakta hangi kurallara uymalıyız?

Dönel kavşaklarda da sağa ve sola dönüş kurallarına aynen uymakla birlikte,

  • Sola veya geriye dönecek ise orta adaya bitişik şeritten kavşağa girmeye,
  • Dönel kavşakta geriye dönecek ise orta adaya bitişik şeritte dönüşe geçmeye,

Kontrolsüz kavşağa yaklaşırken sürücünün ne yapması doğru olur?

Kavşaklarda geçiş hakkı 2918 Sayılı Kara yolları Trafik Kanununun 57 ve ilgili yönetmeliğin 109.Maddesinde aşağıdaki gibi düzenlenmiştir. Kavşağa yaklaşan sürücüler, kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak, dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar.

Kavşaklarda sinyal nasıl yapılır?

İleri gidecek araçların haricindekiler (sağa, sola ve geriye dönecekler) kavşağa girmeden sinyal verirler. Araçlar kavşak içinde şeritlerini takip ederler ve sadece çıkışa yaklaştıklarında şerit değiştirirler. Kendi çıkışlarına yaklaşınca sağa sinyal vermeye başlarlar (kavşağı düz geçenler dahil).

Kavşaklarda 1 çıkış ne demek?

Bak yine sinirlendim aq. "hafifçe sağdan devam edin" demek yol çatallandı, sağa dönmeyin ama düz devam edin demek. 1. çıkış, 2. çıkış vs. ise sağdan sayılır ve her zaman ilk dönülebilecek yol 1. çıkıştır. 4 yolda, tam karşıya geçilecek ise genelde "kavşağa girin, 2. çıkıştan çıkın" der.