Özgül öğrenme güçlüğü ne demek?

İçindekiler:

  1. Özgül öğrenme güçlüğü ne demek?
  2. Sözel öğrenme güçlüğü nedir?
  3. Sözel olmayan disleksi nedir?
  4. Özgül öğrenme bozukluğunun çözümü nedir?
  5. Özgül Öğrenme Bozukluğu Çeşitleri Nelerdir?
  6. Öğrenme güçlüğü ne değildir?

Özgül öğrenme güçlüğü ne demek?

Özgül öğrenme güçlüğü, bir çocuğun zekası normal ya da normalin üstünde olmasına rağmen dinleme, düşünme, anlama, kendini ifade etme, okuma-yazma veya matematik becerilerinde yaşıtlarına ve zekasına oranla düşük başarı göstermesi olarak tanımlanabilir.

Sözel öğrenme güçlüğü nedir?

Sözel becerilerin gelişip motor becerilerin ve/veya görsel-mekânsal becerilerin gelişmediği durumlara sözel olmayan öğrenme güçlüğü denir. Bu tür öğrenme güçlüğü olan çocuklar sözel olarak kendilerini ifade edebilirken fiziksel anlamda “sakar” olarak algılanırlar.

Sözel olmayan disleksi nedir?

Sözel olmayan öğrenme güçlüğü, görsel ve mekansal işlemeyi etkileyen bir öğrenme yetersizliğidir. Başka bir deyişle, sözel olmayan öğrenme güçlüğü olan bir insanlar, etrafındaki fiziksel nesnelerin boyutunu, şeklini, yönünü, oryantasyonunu ve hareketini anlamakta zorlanırlar.

Özgül öğrenme bozukluğunun çözümü nedir?

ÖÖG yaşam boyu devam eden bir bozukluktur. Özgül Öğrenme Güçlüğünün tedavisi psikoeğitimdir.

Özgül Öğrenme Bozukluğu Çeşitleri Nelerdir?

Özgül Öğrenme Güçlüğü / Bozukluğu farklı birkaç bozukluktan oluşmaktadır. Bunlar okuma güçlüğü (disleksi), yazma güçlüğü (disgrafi) ve matematik güçlüğüdür (diskalkuli). Sıklıkla bu durumlar beraber görülürler.

Öğrenme güçlüğü ne değildir?

*Öğrenme güçlüğü zeka geriliği değildir. Öğrenme güçlüğü tanısı konulabilmesi için normal ya da normal üzeri zeka düzeyine sahip olma şartı aranmaktadır. *Öğrenme Güçlüğünün ilaç tedavisi yoktur. Öğrenme güçlüğünde tedavi destek eğitim programları ile gerçekleşir.