Gusül abdesti doğru şekilde nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Gusül abdesti doğru şekilde nasıl alınır?
  2. Gusül kelimesi ne anlama gelir?
  3. Gusül nedir Eodev?
  4. Gusül abdesti nedir ne işe yarar?

Gusül abdesti doğru şekilde nasıl alınır?

Sağ avucuyla burnuna, genzine kadar üç defa su çeker, her defasında sol eliyle burnunu temizler. Bundan sonra tıpkı namaz abdesti gibi abdest alır. Abdest aldıktan sonra önce başına, sonra sağ, daha sonra da sol omuza üçer defa su döker ve vücudunu yıkar. Suyu her döküşte elleriyle vücudunu iyice ovuşturur.

Gusül kelimesi ne anlama gelir?

Sözlükte "yıkamak, temizlemek" mânasında masdar ve "yıkanma" anlamında isim olan gusül (gusl) kelimesi terim olarak cünüplük, hayız ve nifas gibi hükmî kirlilikten temizlenme niyetiyle bütün vücudu su ile yıkamayı ifade eder. Türkçe'de "boy abdesti" ve bazı bölgelerde halk arasında "büyük abdest" olarak bilinir.

Gusül nedir Eodev?

. Gusül kelimesi, lügatte, yıkanmak, mânasına gelir. Bu kelimenin dinî mânası ise, bütün bedenin, hiçbir tarafında iğne ucu kadar kuru yer kalmayacak şekilde yıkanması demektir. Gusüle, Türkçemizde boy abdesti de denir.

Gusül abdesti nedir ne işe yarar?

Gusül, halk arasında boy abdesti olarak bilinir. Kelime anlamı 'bir şeyi su ile yıkamak' manasına gelmektedir. Gusül abdesti, başta namaz olmak üzere dini vecibelerin yerine getirilmesi için en gerekli kurallardandır. Hayıf, lohusalık ve cunüplük durumlarından arınarak vücudun maddi olarak ibadete hazırlanmasıdır.