Ütüye limon tuzu konur mu?

İçindekiler:

  1. Ütüye limon tuzu konur mu?
  2. Porçöz buharlı ütü temizleyici nasıl kullanılır?
  3. Philips ütü Kireç Temizleme nasıl yapilir?
  4. Kazanlı ütü kireci nasıl temizlenir?
  5. Jet ütü açıcı nasıl kullanılır?

Ütüye limon tuzu konur mu?

Bunun için ütünüzün modeli fark etmeksizin haznesine bir miktar limon tuzu ve kaynar su ilave edin. Ardından ütünüzü normal bir şekilde çalıştırarak, buhar işlevi ile limon tuzunun gözeneklere ulaşmasını sağlayın. Böylece oluşan kireç tabakası kendini sökecektir.

Porçöz buharlı ütü temizleyici nasıl kullanılır?

Yarım şişe ürünü (200 ml) ütünüzün su haznesine doldurunuz. Yine aynı miktardaki suyu ütünüzün su haznesine taşmayacak şekilde ilave ediniz ve sonrasında 1-2 dakika kadar bekleyiniz. Ütüyü çalıştırmadan, buhar düğmesine veya kireç çözme düğmesine basarak temizleyici sıvının ütü tabanından akmasını sağlayınız.

Philips ütü Kireç Temizleme nasıl yapilir?

Işık söndüğünde ütünün fişini çekin ve tabanı yatay olacak şekilde lavabonun üzerinde tutun. Ütünüzdeki kireçli suyu boşaltma işlemine başlamak için Calc Clean düğmesine basılı tutun. Ütünün içindeki kireçli sıcak suyu boşaltana dek ütüyü ileri geri sallayın. Buhar deliklerinden sıcak su, buhar ve kireç çıkar.

Kazanlı ütü kireci nasıl temizlenir?

Bunun için bir ölçek (yaklaşık yarım çay bardağı) sirkeyi kazanlı ütünüze koyun. Su hazinesini suyla doldurup fişi takın ve ısınmasını bekleyin. Ara sıra buhar düğmesine basılı tutun ve dediklerinden buhar ile sirkenin çıkmasını sağlayın.Böyle yarım saat beklettikten sonra soğutun ve suyu dökün.

Jet ütü açıcı nasıl kullanılır?

Ütünüzü bir kabın içine yerleştiriniz. Ütü açıcıyı ütünüzün su haznesini yarısına kadar doldurunuz ve çalkalayınız. Buhar düğmesini açınız yada açık konumuna getiriniz. Ara ara çalkalayarak 30 dk bekletiniz.