Ballıca Mağarası nın özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Ballıca Mağarası nın özellikleri nelerdir?
  2. Ballıca Mağarası ne kadar derin?
  3. Ballıca Mağarası kaç yılında bulundu?
  4. Tokat Ballıca Mağarası dünyanın kaçıncı harikası?
  5. Ballıca Mağarası nasıl oluşmuştur?
  6. Ballıca Mağarası kaç merdiven var?
  7. Ballıca Mağarası dünyanın kaçıncı Mağarası?
  8. Ballıca Mağarası kaç yıllık?
  9. Ballıca Mağarası ücretli mi?

Ballıca Mağarası nın özellikleri nelerdir?

680 m. boyu, 94 m. yüksekliği, mağara içindeki sarkıt, dikit, sütun, duvar ve örgü damlataşları, mağara gülleri ve iğneleri, damlataş havuzları ve soğan sarkıtlarıyla dünyanın oluşum yönünden en zengin ve en güzel mağaralarından biri kabul edilen Ballıca Mağarası, gezenleri büyülemektedir.

Ballıca Mağarası ne kadar derin?

94 metre mağara derinliği olan Ballıca mağarası yaz mevsiminde 17 derece, kış mevsiminde ise 24 derece sıcaklığa sahiptir. Mağara içindeki oksijen oranı ise katlara göre -21 arasında değişmekte olup mutlak nem oranı @-80 arasındadır.

Ballıca Mağarası kaç yılında bulundu?

Ballıca Mağarası
Yükseklik değişkeni94 m
Girişleri1
Giriş izniRehberli
Mağara açılışı1995
8 satır daha

Tokat Ballıca Mağarası dünyanın kaçıncı harikası?

Ziyarete açılan 8 salonu 680 m. uzunluğunda ve 95 m. yüksekliğinde olan Ballıca Mağarası, dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri. Bu doğa harikası, henüz ziyarete açılmayan ve keşfedilmemiş bölümleri ile gizemini korumayı sürdürüyor.

Ballıca Mağarası nasıl oluşmuştur?

Ballıca Mağarası yaklaşık 4 milyon yıl önce kireçtaşlarının kristalleşmesi sonucunda oluşmaya başlamıştır. Kireçtaşının kırık yapısı ve kimyasal oluşumu karstikleşme kontrolünün, mağaradaki sarkıt, dikit ve sütunların şekillenmesini sağlamıştır. Mağaranın yüksekliği 90 ve 95 metre arasında değişiyor.

Ballıca Mağarası kaç merdiven var?

Taş, "Bu alternatif yol tamamlanmadan önce ziyaretçilerin 50 metre yüksekliğe yaklaşık 101 merdiven basamağı ile ulaşabildiği Ballıca Mağarası'na ulaşım şimdi çok daha kolay hale geldi.

Ballıca Mağarası dünyanın kaçıncı Mağarası?

Tokat şehir merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Pazar ilçesine bağlı Ballıca köyünde bulunan ve bölgede "dünyanın 8. harikası" olarak anılan, 3,5 milyon yıl önce oluşmuş Ballıca Mağarası, dünyanın en büyük ve görkemli mağaralarından biri olarak gösteriliyor.

Ballıca Mağarası kaç yıllık?

Yaşı yaklaşık 3.4 milyon yıl olarak tespit edilen Ballıca Mağarası, şimdiye kadar tespit edilen tüm mağara oluşumlarına sahip olmanın yanı sıra, özgün Soğan Sarkıtları ile de uluslararası önem taşıyor.

Ballıca Mağarası ücretli mi?

Ballıca Mağarası giriş ücreti 2021: Öğrenci 8 TL, tam 16 TL.