Elektrikte sekonder ne demek?

İçindekiler:

  1. Elektrikte sekonder ne demek?
  2. Yalıtım trafosu nedir?
  3. Akım ve Gerilim Trafosu nedir?
  4. Ölçü akım trafosu nedir?
  5. Ölçü transformatörü ne demektir?
  6. Akım trafosu FS nedir?

Elektrikte sekonder ne demek?

Alternatif akım elektrik enerjisinin primere göre değişik değerde alındığı ikinci devre sargısına ise sekonder (çıkış devresi) denir. Sekonder sargıda manyetik endüksiyon yoluyla gerilim indüklenmektedir. Sekonder gerilimi primer geriliminden büyük olan trafo yükseltici trafo olarak kullanılır.

Yalıtım trafosu nedir?

İzolasyon trafoları şebeke ve yükün birbirinden yalıtılmasını sağlar. Bu tip trafolar elektrik çarpmasını engellemek ve şebekede oluşacak problemlerin cihazlara olan etkisini en az seviyeye indirmek için kullanılır.

Akım ve Gerilim Trafosu nedir?

Akım trafosu devreden geçen akımı ölçmek için kullanılan ölçü transformatörleridir. Yüksek akımların ölçü aletleri tarafından direkt ölçülmesi, yüksek maliyetli olmasının yanı sıra kimi zaman oldukça tehlikeli ve zordur. Bu yüzden devreden geçen akımın ölçülebilmesi için belirli bir değere indirgenmesi gerekir.

Ölçü akım trafosu nedir?

Ölçü transformatörleri;alternatif akım tesislerinde,gerek akım,gerekse gerilimi,belli oranlarda küçültmeye yarayan,özel trafolardır. Kullanış amaçları şöyle sıralanabilir. 1- Ölçü aletlerini ve koruma rölelerini, primer gerilimden izole ederek güvenli çalışmaya imkan sağlarlar.

Ölçü transformatörü ne demektir?

Ölçü transformatörleri; alternatif akım tesislerinde, gerek akım, gerekse gerilimi, belli oranlarda küçültmeye yarayan, özel trafolardır ve transformatörlerin, akım veya gerilimi ölçmek amacıyla tasarlanmış özel bir uygulamasıdır.

Akım trafosu FS nedir?

Ölçü işlemlerinde kullanılan akım transformatörlerinin doyma katsayısı (sekonder anma akımının en fazla 5 katı) Fs