İkametgah değişikliği zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. İkametgah değişikliği zorunlu mu?
  2. Ikamet kaydı nasıl yapılır?
  3. Ikametgah değişikliği Online nasıl yapılır?
  4. Adres değişikliği yapma süresi ne kadar?
  5. Ikametgah değişikliği e-Devlet'ten yapılır mı?

İkametgah değişikliği zorunlu mu?

Türkiye'nin neresine taşınma yaşanırsa yaşansın mutlaka yasal olarak ikametgah değişikliği bildirilmelidir. Bu bildirim süresi yaklaşık olarak 20 gün kadardır. Bu süre içerisinde bildirim işlemi yapılmazsa cezai işlem uygulanır.

Ikamet kaydı nasıl yapılır?

Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir. Nüfus müdürlüklerince yapılacak kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport ve diğer işlemlerde ise Alo 199 ya da www.nvi.gov.tr internet adresinden randevu alınması gerekiyor.

Ikametgah değişikliği Online nasıl yapılır?

E-Devlet İle İkametgah Değişikliği İşlemi - Son Dakika Yasam Haberleri....https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidin.
  1. e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın.
  2. "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin.
Daha fazla öğe...

Adres değişikliği yapma süresi ne kadar?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesine göre, adres değişikliği bildirimi, 20 iş günü içerisinde yapılmalıdır. Süresi içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 94,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Ikametgah değişikliği e-Devlet'ten yapılır mı?

Adres değişikliğini 20 gün içerisinde bildirmeyen kişiler cezai yaptırımlara maruz kalabilir. Eskiden Nüfus Müdürlüklerinden yapılan işlemlerin şimdi elektronik ortamda e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmesi mümkün.