HTS kayıtları kaç yıl geriye dönük istenir?

İçindekiler:

  1. HTS kayıtları kaç yıl geriye dönük istenir?
  2. BTK kayıtları kaç yıl saklanır?
  3. Sinyal takibi nedir?
  4. Geriye dönük telefon konuşmaları çıkar mı?
  5. Konuşma kayıtları ne kadar saklanır?
  6. Telefon Dokumleri kac yil saklanir?

HTS kayıtları kaç yıl geriye dönük istenir?

İki ayın bittiği son güne kadar şüpheli veya sanığın iletişim kayıtları geçmişe dönük ve süre sınırı olmaksızın elde edilebilecektir.

BTK kayıtları kaç yıl saklanır?

BTK, Dink davasında mahkemenin istediği kayıtların iletileceğini açıkladı. BTK'nın açıklamasında, kayıtların beş yıllık saklama süresi dolduğunda da silinmeyeceği belirtildi.

Sinyal takibi nedir?

HTS kaydı, geçmişe yönelik arama ve sinyal kayıtlarının emniyet ya da istihbarat güçleri tarafından kayıt altına alınması olarak tanımlanmaktadır. Tam açılımı Historical Traffic Search olan HTS kayıtları, hukuki davalarda şüpheli ya da sanığın geçmişte yapmış olduğu iletişim kayıtlarını içermektedir.

Geriye dönük telefon konuşmaları çıkar mı?

Şöyle ki, normal koşullarda GSM şirketlerince telefon görüşme içerikleri kayıt altına alınmıyor. ... Bu noktada istisnalar dışında telefon görüşmelerinin içeriğinin vatandaşlarca tespit edilmesi ve vatandaşların talebi üzerine geçmişe dönük olarak savcılık ve mahkemelerce araştırma yapılması mümkün görünmüyor.

Konuşma kayıtları ne kadar saklanır?

GSM şirketleri, “görüşme kayıtları geriye dönük 5 yıl saklanıyor” yönündeki haberle ilgili olarak “Muhatap TİB” dedi. TİB Başkanı Şimşek de, “Yönetmeliğe göre, GSM operatörleri kayıtları 1 yıl saklar. 1 yıldan fazla saklarsa da cezası yok.

Telefon Dokumleri kac yil saklanir?

GSM şirketleri, “görüşme kayıtları geriye dönük 5 yıl saklanıyor” yönündeki haberle ilgili olarak “Muhatap TİB” dedi. TİB Başkanı Şimşek de, “Yönetmeliğe göre, GSM operatörleri kayıtları 1 yıl saklar. 1 yıldan fazla saklarsa da cezası yok. Her şey mevzuata uygun” diye konuştu.