Baklava yufkasından ne yapılabilir?

İçindekiler:

  1. Baklava yufkasından ne yapılabilir?
  2. Arta kalan baklava yufkası nasıl saklanır?
  3. Hazır yufka börek dolapta kaç gün saklanır?
  4. Fazla kalan yufka nasıl saklanır?
  5. Baklava yufkasından börek buzluğa konur mu?

Baklava yufkasından ne yapılabilir?

Baklava yufkası sadece tatlılar için değil tuzlu lezzetler için de kullanılıyor. İşte baklava yufkasıyla yapabileceğiniz lezzetlerden bazıları...
  1. Gözleme. ...
  2. Kıymalı Kol Böreği. ...
  3. Peynirli Sufle. ...
  4. Katmer. ...
  5. Elmalı Pasta. ...
  6. Fındık Lahmacun. ...
  7. Tahinli Kurabiye. ...
  8. Muska Tatlısı

Arta kalan baklava yufkası nasıl saklanır?

Yufkalar bir hafta kadar bozulmadan taze şekilde saklanabilir ler. Yufkaları derin dondurucuda Yaklaşık 3 aya kadar saklama şansınız bulunuyor. Bunun için yufkaları isterseniz tek tek Flo kağıtları sarıp buzdolabı poşetinin içerisinde düzleştiren ek yerleştirme bileceğiniz gibi başka yöntemler de kullanabilirsiniz.

Hazır yufka börek dolapta kaç gün saklanır?

Naylon ambalaj içinde satılan hazır yufkayı kısa süre içinde tüketecekseniz satın aldığınız şekliyle buzdolabınızda saklayabilirsiniz. Bunun için herhangi ek bir işleme gerek yok ancak buzdolabı rafında yufkanın en fazla 1 hafta kadar dayanabileceğini unutmayın.

Fazla kalan yufka nasıl saklanır?

TAZE YUFKA SAKLAMA YÖNTEMİ Birinci paketin üzerine temiz bir A4 kağıdı yerleştirin. Üzerine diğer yufka poşetini koyun. Kaç adet yufka poşetlediyseniz her birinin arasına temiz A4 kağıdı ekleyerek bu şekilde üst üste sıralayın. Hazırladığınız yufkaların üzerine bir poşet daha geçirerek buzluğa atabilirsiniz.

Baklava yufkasından börek buzluğa konur mu?

İki adet yufkayı alıp üzerine karışımı sürüyoruz. Sonra iki adet daha yufka koyuyoruz. Ortasına peyniri koyup sarıyoruz ve kesip dolap poşetine koyuyoruz. Buzlukta saklıyoruz.