Diş eti kanaması hangi kanser?

İçindekiler:

  1. Diş eti kanaması hangi kanser?
  2. Durduk yere diş eti neden kanar?
  3. Durduk yere diş eti kanaması nasıl geçer?
  4. Dişlerim kanıyor ne yapabilirim?
  5. Diş eti kanseri neden olur?

Diş eti kanaması hangi kanser?

Araştırmalarda, kan kanserinin en yaygın görülen ağız içi belirtisinin, diş eti kanaması olduğu defalarca ifade edilmiştir. Hatta literatürde yayımlanan, diş hekimlerinin hastalarındaki anormal diş eti kanamasından şüphelenip tıp doktoruna yönlendirdikleri ve kan kanseri teşhisi konulan vakalar da vardır.

Durduk yere diş eti neden kanar?

Diş eti kanamalarının ana nedeni diş eti çizgisinde plak birikmesidir. Bu, gingivitis veya iltihaplı diş etleri olarak adlandırılan bir duruma yol açar. Plak, tartar içine sertleşince kanamaya ve periodontitis olarak bilinen daha gelişmiş bir diş eti ve çene kemiği hastalığına yol açar.

Durduk yere diş eti kanaması nasıl geçer?

Tuzlu suyun antiseptik özelliği sayesinde kanamaya neden olan iltihaplar ortadan kaldırılabilmektedir. Bunun için, 1 bardak sıcak su ile 1 çay kaşığı tuzun karıştırılarak günde 3 defa gargara yapılması gerekmektedir. Süzme balın diş etlerine sürülmesi de enfeksiyonlar üzerinde iyileştirici bir etkiye sahiptir.

Dişlerim kanıyor ne yapabilirim?

Diş eti kanamasına alternatif çözümler arayanlar için; tuzlu su, bal, hardal yağı ve zencefil karışımları önerilmektedir. Tuzlu suyun antiseptik özelliği sayesinde kanamaya neden olan iltihaplar ortadan kaldırılabilmektedir.

Diş eti kanseri neden olur?

Diş eti kanser sebepleri arasında sıklıkla görülen neden genellikle sigara ve alkol kullanımı olmuştur. Çoğunlukla %90 oranında ağız ve ağız içinde meydana gelen hasatlıklar ve kanser oluşumuna genellikle sigara neden olmaktadır. Sigara genel sağlığı etkilediği gibi ağız sağlığını da olumsuz yönde etkilemektedir.