Kaliteli parfüm nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Kaliteli parfüm nasıl olmalı?
  2. Parfüm seçerken nelere dikkat etmeli?
  3. Erkek parfümü alırken nelere dikkat etmeli?
  4. Parfüm tepe noktası nedir?
  5. Vs parfümleri kalıcı mı?
  6. Erkek parfüm neye göre seçilir?

Kaliteli parfüm nasıl olmalı?

Parfümlerin yapımında kullanılan esans ve konstre oranları kokuların kalıcılığını ve kalitesini belirleyen unsurlardandır. Konsantresi yüksek olan kokular kalıcı ve kaliteli parfüm olarak nitelendirilmektedir. Parfümlerin alkol oranının yüksek olması kalıcılığının düşük olduğu anlamına gelmektedir.

Parfüm seçerken nelere dikkat etmeli?

Yağlı bir cilde sahipseniz yumuşak kokuları, kuru cilde sahipseniz yoğun kokuları uygulayabilirsiniz. Parfümlerin kalıcı etki yaratmasında mevsimler de etkili oluyor. Kışın yoğun kokuları (odunsu notalar, vanilyalı parfüm, çikolata kokulu parfüm) yazın ise meyveli hafif kokuları tercih etmelisiniz.

Erkek parfümü alırken nelere dikkat etmeli?

Parfüm Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Parfüm seçerken parfümü ilk olarak bileğinizin iç tarafında çok az miktarda deneyin. Parfüm denemeye giderken yanınızda fular gibi, hafif bir eşya götürün. Parfümün tendeki kokusuyla giysilerinizdeki kokusu farklı olacağından, bu eşyaya da kokuyu sıkıp bakmanız önemlidir.

Parfüm tepe noktası nedir?

Üst nota, parfümün sıkıldığı an duyulan ilk kokudur ve en uçucu esanslardan oluştuğu için etkisi ancak birkaç dakika sürer. ... Bu nedenle parfüm alırken hemen ilk başta duyulan kokuya göre yorum yapmamak gerekir. Üst notalara “tepe noktası” da denmektedir.

Vs parfümleri kalıcı mı?

Deodorant, vücut losyonu gibi parçalar da oldukça kalıcı ve etkili kokulardan oluşmaktadır. Victoria's Secret vücut parfümü üretimi de yapmaktadır. Bu parfümün etkileri kalıcı olmasına rağmen, vücutta alerjik reaksiyonlara sebep olmamaktadır.

Erkek parfüm neye göre seçilir?

Kokuyu bileklerinin iç kısımlarında dene. Sana verecekleri koku kağıtları sadece üst notaları yansıtacağı için teninde nasıl duracağıyla ilgili seni yanıltabilir. Bu yüzden parfümü mutlaka teninde görmelisin. Her parfümü koklamadan önce kahve veya çay gibi başka güçlü kokularla koku hafızanı tazele.