Evi olan GSS den yararlanabilir mi?

İçindekiler:

  1. Evi olan GSS den yararlanabilir mi?
  2. Üniversite öğrenciler GSS ödeyecek mi?
  3. Genel sağlık sigortasını kimler ödemez?
  4. GSS prim borcu kaç yaşında başlar?
  5. GSS nasıl sona erer?
  6. GSS sadece erkekler için mi?

Evi olan GSS den yararlanabilir mi?

Gelir testinde hane içinde kişi başına gelirin asgari ücretin 3'te 1'inden az çıkması halinde, GSS primi ödemeniz gerekmez. ... Sonuç olarak, oturmakta olduğunuz bir ev bulunmasına rağmen, evinize giren aylık gelir liranın altında ise prim ödemeden sağlık hizmeti alabilirsiniz.

Üniversite öğrenciler GSS ödeyecek mi?

* 18 yaş üstünde olan gençlerden anne veya babası genel sağlık sigortalısı olanlar lise öğrenimi için 20 yaş, üniversite öğrenimi için 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından faydalanmaya devam ederler.

Genel sağlık sigortasını kimler ödemez?

Çalışan ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler de herhangi bir ek ücret ödemeden devletin sunduğu sağlık yardımından yararlanabilir. Çalışmayan Kesim İçin GSS; Çalışan kesimin sigorta primlerini işveren karşılarken, çalışmayanlar sigorta primlerini kendileri yatırmak zorundalar.

GSS prim borcu kaç yaşında başlar?

18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır. 18 yaşın altındaysanız primler devlet tarafından ödeniyor.

GSS nasıl sona erer?

Öğrencilerin Genel Sağlık Sigortası'nı iptal ettirmesi için GSS prim borcu itiraz etmeleri ve bu prim borcuna itirazları kabul edildikten sonra ikinci bir dilekçe ile GSS iptal ettirme işlemini yaptırmaları gerekmektedir.

GSS sadece erkekler için mi?

Eşi çalışan kadın veya erkek hangi yaşta olursa olsun kendisi çalışmasa bile evli olduğu müddetçe eşi üzerinden genel sağlık sigortasından yararlanabilir.