Ozon gazı nasıl oluşur?

İçindekiler:

  1. Ozon gazı nasıl oluşur?
  2. Ozon tabakası ne işe yarar?
  3. Ozon kokusu nasil olur?
  4. Ozon tabakasi deligi kapandı mı?

Ozon gazı nasıl oluşur?

Atmosferde oksijen atomu, oksijen ve ozon olarak bulunur. O2 olarak belirtilen iki adet oksijen atomundan meydana gelen oksijen molekülü yüksek gerilime maruz kaldığı zaman ayrılarak oksijen molekülü ile birleşerek 3 atomun meydana getirdiği (O3) ozon oluşur. Ozon kararsız bir gazdır.

Ozon tabakası ne işe yarar?

Ozon Tabakası Ne İşe Yarar? Ozon tabakası dünyanın katmanlarından biridir ve Güneş'ten gelen zararlı ışınları tutma işlevi vardır. Ozon tabakası ışınların süzme işlemini yapmaktadır ve bu süzme işlemi sırasında, zararlı ışınların yeryüzüne ulaşmasını engellemektedir.

Ozon kokusu nasil olur?

O3 oda sıcaklığında renksiz, karakteristik kokusu olan bir gazdır. Yağmurlu, yıldırımlı, fırtınalı havalardan sonra, yüksek yerlerde veya deniz kıyısında hissedilir. Yüksek gerilim trafolarnın, yüksek gerilim hatlarının, Televizyonların ve, Fotokopi makinesi arkasında ozon kokusu hissedilebilir.

Ozon tabakasi deligi kapandı mı?

Kuzey Kutbu üzerinde görülen ozon tabakasındaki büyük deliğin kapandığı bildirildi. Geçtiğimiz ay ozon tabakasında tam Kuzey Kutup Dairesinin üstünde büyük bir delik tespit edilmişti. Bilim insanları şimdi o deliğin kapandığını açıkladı. ... Ozon tabakası dünyayı zararlı mor ötesi ışınlardan koruyor.