Intifa hakkı ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Intifa hakkı ne demek TDK?
  2. Intifa nedir ne anlama gelir?
  3. Intifa hakkı ne demek hukuk?
  4. Intifada ne demek Osmanlıca?
  5. Sükna hakkı ne demektir?
  6. Intifadası ne demek?
  7. Intifada nedir tarih?
  8. İntifa hakkı ölümle sona erer mi?
  9. 3 kişiye intifa devri ne demek?
  10. Intifa hakkı ile sükna hakkı arasındaki fark nedir?
  11. Oturma sükna hakkı ne demek?
  12. Intifada hareketi ne demek?

Intifa hakkı ne demek TDK?

İntifa hakkı sözlükte yer alan anlamına göre başkasının sahip olduğu bir eşya ya da malı kullanma yararlanma gibi ifadeleri içermektedir. İntifa hakkı TDK çevrim içi sözlük sayfasında yer almaktadır. İntifa hakkı, bir başkasına ait eşyayı, kullanma yaralanma durumu söz konusudur.

Intifa nedir ne anlama gelir?

İntifa hakkı, başkasına ait bir eşya veya malvarlığı üzerinde, belirli bir kişiye, tam yararlanma imkânı sağlayan bir irtifak hakkıdır.

Intifa hakkı ne demek hukuk?

İntifa hakkı, bir eşya üzerinde malikinin sahip olduğu kullanma, semerelerinden yararlanma ve tüketme yetkilerinden kullanma ve yararlanma yetkilerini bir başkasına tahsis etmesi ile kurulan hak tipidir.

Intifada ne demek Osmanlıca?

Türkçeye kazandırılan bu kelime Filistin halkının İsrail'e farklı zamanlarda farklı başkaldırıları anlamına da gelmektedir. İntifada kelimesi Arapça bir kelimedir. ... Türkçe Sözlüğüne de ayaklanma anlamını taşıyarak kazandırılmıştır.

Sükna hakkı ne demektir?

Sükna hakkı; halk arasında "oturma hakkı" olarak da bilinen ve Türk Medeni Kanunu'nun 823. maddesinde açıklanmış bir haktır. Bu hakka sahip kişiler bir evin belirli bir bölümünde ya da tamamında ikamet etme hakkına sahiptir.

Intifadası ne demek?

🔸 İsrail işgaline karşı Filistinlilerin bir araya gelerek gösterdikleri direniş, kitlesel bir halk ayaklanmasına dönüştü. 🔸 Birinci İntifada olarak anılan bu ayaklanmalar, taş atan Filistinli çocukların ellerini yine bu taşlarla kıran İsrail askerlerinin görüntüleri nedeniyle "Taş intifadası" olarak anıldı.

Intifada nedir tarih?

İntifada kelimesi, Arapça bir kelime olarak bilinmektedir. İsraillerin yaptığı işgale karşı olarak Arap halkının yaptığı ayaklanmayı ifade etmektedir. İntifada, Filistin halkının başkaldırması olarak da ifade edilebilecek olan bir olay için kullanılan kelimedir.

İntifa hakkı ölümle sona erer mi?

Hak sahibinin ölümü ile.İntifa hakkı şahsi bir hak olduğundan,bu hak sahibinin ölümü ile sona erer.Gerçek kişilerin öldüğünün nüfus kaydı veya veraset belgesi ile ,tüzel kişilerde ise tüzel kişiliğin sona erdiğinin yetkili makamlardan alınacak belgeler ile tespit edilmesi halinde tapu kütüğünden terkin edilir.

3 kişiye intifa devri ne demek?

ÇIPLAK MÜLKİYET SATIŞI VE 3.KİŞİYE İNTİFA DEVRİ; bir taşınmaz malikinin taşınmazının çıplak mülkiyeti ile intifa (kullanma) hakkını ayrı tutarak, aynı işlemde çıplak mülkiyetini farklı kişi ya da kişilere satması, intifa (kullanma) hakkını da başka kişi ya da kişilere tanımasıdır.

Intifa hakkı ile sükna hakkı arasındaki fark nedir?

İntifa hakkı; kelime anlamı kullanım hakkı olup; sahibi olduğu kimseye söz konusu gayrimenkulü kullanma ondan faydalanma hakkı veriyor. ... Sükna hakkı; kelime anlamı oturma hakkı olup; sahibi olduğu kimseye söz konusu gayrimenkulün tamamında veya bir kısmında oturma hakkı veriyor.

Oturma sükna hakkı ne demek?

Sükna hakkı; halk arasında "oturma hakkı" olarak da bilinen ve Türk Medeni Kanunu'nun 823. maddesinde açıklanmış bir haktır. Bu hakka sahip kişiler bir evin belirli bir bölümünde ya da tamamında ikamet etme hakkına sahiptir.

Intifada hareketi ne demek?

İsrail'in Filistin topraklarını ele geçirmesine karşı Filistinlilerin ayaklanması anlamına gelen intifada Türkçe'de tam olarak ayaklanma anlamına gelir. İsrail işgaline karşı Arap halkının baş kaldırması karakterini taşıyan ilk İntifada, 1987'de başladı.