Doğum raporu ne kadar?

İçindekiler:

  1. Doğum raporu ne kadar?
  2. Doğum raporu ne demek?
  3. Doğum raporu ne işe yarar?
  4. 37 haftaya kadar çalışabilir raporu ne zaman alınır?
  5. Doğum raporu nereden nasıl alınır?

Doğum raporu ne kadar?

2020 yılında en düşük doğum izni parası geçen yıl 31 lira 96 kuruştu. 2021 yılında asgari ücret zammı ile ödenen miktar da güncellendi. 2021 yılında doğum izni yardımı alan anneler günlük en düşük 38 lira 15 kuruş alacak. Geçen sene en yüksek parası ise 234 lira 44 kuruş olarak açıklanmıştı.

Doğum raporu ne demek?

Doğum Raporu Nedir? Öte yandan sağlık durumu uygun olmayan anne adayı çalışanlarının doktor onayı eşliğinde doğumdan önceki üç haftaya kadar da çalışma izni ve hakkı bulunmaktadır. Bu karar öncelikli olarak doktorun onayına, sonrasında da kadın işçinin isteğine bağlıdır.

Doğum raporu ne işe yarar?

Bu belgede Gebelik Haftası ve beklenen tahmini doğum tarihi belirtilir. Eğer, kadın işçi doğum tarihinden 3 hafta öncesine (37+0.gün) kadar çalışmak istiyorsa ve doktoru da bunu uygun görüyorsa, 32.haftasındayken aldığı rapor bir ''Doğum Öncesi Çalışabilir Raporu'' olacaktır.

37 haftaya kadar çalışabilir raporu ne zaman alınır?

Ancak kadın çalışan doğum tarihinden 3 hafta öncesine (37+0.gün) kadar çalışmak istiyorsa ve doktoru da bunu uygun görüyorsa, 32. haftasındayken "Doğum Öncesi Çalışabilir Raporu", 37 haftayı doldurduğunda da ''İş Göremezlik Raporunu'' alması gerekiyor.

Doğum raporu nereden nasıl alınır?

Doğum Raporunu Nereden Alabilirim? Doğum raporunuz, doğum yaptığınız hastane tarafından düzenlenecek ve tarafınıza verilecektir. Ayrıca e-nabız üzerinden de temin edilebilmektedir. Aile hekimleri tarafından hiçbir şekilde doğum raporu düzenlenmeyecektir.