Arefe günü oruç tutuluyor mu?

İçindekiler:

  1. Arefe günü oruç tutuluyor mu?
  2. Arefe günü oruç tutmanın sevabı ne kadardır?
  3. Arefe günü orucuna ne zaman niyet edilir?
  4. Arefe günü sahura kalkmadan oruç tutulur mu?
  5. Arefe günü ihlas suresi ne zamana kadar okunur?
  6. Arefe günü 1000 İhlâs saat kaça kadar okunur?
  7. Arefe günü 1000 İhlâs abdestsiz okunur mu?

Arefe günü oruç tutuluyor mu?

Hz. Peygamber (s.a.s.) bugünü oruçlu geçirme ile ilgili olarak “Arefe günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah'tan umulur.” (Müslim, Sıyâm, 196-197) buyurmuştur.

Arefe günü oruç tutmanın sevabı ne kadardır?

Resulullah (s.a.v) şöyle buyuruyor, “Arefe gününe hürmet edin! Arefe Allah'ın kıymet verdiği bir gündür.” Arefe Günü oruç tutana, Adem aleyhisselamdan Sura üfürülünceye kadar yaşamış bütün insanların sayısının iki katı kadar sevap yazılır.”"Arefe günü tutulan oruç, bin gün tutulan nafile oruca bedeldir.”

Arefe günü orucuna ne zaman niyet edilir?

Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır.

Arefe günü sahura kalkmadan oruç tutulur mu?

Ramazan arefesinde ya da Kurban Bayramı arefesinde oruç tutabilirsiniz. Bu günlerde tutacağınız orucun sevabı da büyük olacaktır. Eğer arefe günü oruç tutarsanız; sahuru ve iftarı ezan saatlerine göre planyabilirsiniz. İmsakla beraber sahur, akşam ezanıyla beraber oruç bitmiş olur.

Arefe günü ihlas suresi ne zamana kadar okunur?

Yine başka bir hadis-i şerifte, arefe günü İhlas Suresi okunmasıyla ilgili "Kim ihlâs suresini Arefe gününde öğle ile akşam arasında bin defa okursa Allah (cc),ona ne isterse verir." deniyor.

Arefe günü 1000 İhlâs saat kaça kadar okunur?

Bir hadis-i şerifte: "Kim ihlâs suresini Arefe gününde öğle ile akşam arasında bin defa okursa Allah (cc), ona ne isterse verir." buyrulmaktadır. Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki: "Arefe Günü'ne hürmet ediniz!

Arefe günü 1000 İhlâs abdestsiz okunur mu?

İhlas-ı Şerif ve Ayetül-kürsi Kur'an-ı Kerim surelerindendir ve Ayetttir.Namaz abdesti yokken Kur'an-ı kerime dokunmadan ezberden okumanın bir sakıncası yoktur.Abdestsizken sadece Kuran-ı Kerimi eline alarak okumak (ayete dokunmak) haramdır.