Mevlid kandiline özel namaz var mı?

İçindekiler:

  1. Mevlid kandiline özel namaz var mı?
  2. Kandili'nde nasıl namaz kılınır?
  3. Kandil akşamı hangi namaz kılınır?
  4. Regaib Gecesi namazı Nasıl Kılınır?
  5. 100 rekât namazın duası nasıl yapılır?

Mevlid kandiline özel namaz var mı?

Peki Mevlid Kandiline özel bir namaz var mıdır? MEVLİD KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR? Mevlid Kandiline özel bir namaz bulunmamakla birlikte bu özel gecede Tesbih namazı kılınabilir. Tesbih namazının yanı sıra kılınacak olan nafile namazda bu gecede idrak edilebilir.

Kandili'nde nasıl namaz kılınır?

Namazın her rekatında Fatiha ve Kuran-ı Kerim'den bir sure okunarak kılınır. Her 2 rekatta bir selam verildikten sonra 100 kere 'Sübhanallahi ve`l hamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber' denilir. 12 rekat namazın tamamı bittikten sonra 100'er defa tövbe istiğfar ve salavatlar getirilir.

Kandil akşamı hangi namaz kılınır?

Berat Kandili namazı akşam namazından sabah vaktine kadar ara verilerek kılanabilir. Namazın kılınışı şöyledir; - 2 rekatta bir selam vererek kılınır. - Her rekatta Fatiha Suresi'nden sonra 10 tane İhlas Suresi okunur.

Regaib Gecesi namazı Nasıl Kılınır?

Regaip Kandilinin gündüzünde oruç tutup, akşam iftardan sonra akşam namazını eda edip, sonra 2 rekatta bir selam vermek üzere 12 rekat nafile namaz kılınır. İki rekatta bir selam vererek kılınan bu namazda, Fatiha'dan sonra her rekatta 3 kez Kadir Suresi (İnna enzelnahü) ile 12 ihlası şerif okunur.

100 rekât namazın duası nasıl yapılır?

100 Rekatlık Namaza "Ya Rabbi,senin rıza-i şerifin için namaza.Beni afv-ı ilahine,feyz-i ilahine mazhar eyle. Kasveti kalpden,dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip,süeda(iyiler) defterine kaydeyle." diyerek niyet edilir. Bu şekilde niyet edemeyenler "hacet namazına,hayır namazına" diye niyet edilebilir.