Kürtaj sonrası kanama ne kadar devam eder?

İçindekiler:

  1. Kürtaj sonrası kanama ne kadar devam eder?
  2. Kuretaj islemi nedir?
  3. Düşükten sonra rahim ağzı ne zaman kapanır?
  4. Kürtajdan sonra kanama neden olur?
  5. Küretaj islemi nasil yapilir?
  6. Kürtaj sonrası kanama ne kadar olmalı?

Kürtaj sonrası kanama ne kadar devam eder?

Adet sancısı benzeri ağrı olabilir. Ve basit ağrı kesiciler kullanılır. Bazende 15-20 gün kadar devam eden leke tarzı vajinal kanama olabilir. Kürtaj sonrası ilk adet ise işlemden 4-6 hafta sonra olur.

Kuretaj islemi nedir?

Küretaj tedavisi, diş eti hastalıklarının ilerlemesini durdurmak için gerçekleştirilen derin temizlik tedavisidir. Bu işlem, genelde normal diş taşı temizliğiyle karıştırılır. Burada yapılan şey yüzeyin değil, dişin köküne doğru ilerlemeye başlamış 4-6 mm derindeki enfeksiyonun temizlenmesidir.

Düşükten sonra rahim ağzı ne zaman kapanır?

Normalde rahim ağzının 2 hafta sonra kapanmış olması gerekir.

Kürtajdan sonra kanama neden olur?

Kürtajdan sonra rahim içinde plasental materyal kalması halinde uterus kası (myometrium) kasılamaz ve kanama olur. Kürtajdan sonra kısa sürede cinsel ilişkiye girmek enfeksiyon riskini arttırır. Endometrit denilen rahim iç duvarında enfeksiyon olduğunda az az kahverengi kokulu kanama olur.

Küretaj islemi nasil yapilir?

Küretaj işlemi yapılırken önce hastanın yüzeysel diş taşları temizlenir. Daha sonra hastaya lokal anestezi uygulanır. Hastanın diş etlerine ufak kesikler atılarak diş eti altındaki iltihap temizlenir. Daha sonra diş etleri dikilerek, tekrar dişe tutunması sağlanır.

Kürtaj sonrası kanama ne kadar olmalı?

Kürtaj tecrübeli ve güvenilir ellerde steril şartlarda yapıldığı taktirde, işlemden sonra kanama olasılığı yok denecek kadar azdır. Fakat kürtajdan sonra başlayan ve 10 – 15 gün devam eden önce adet kanaması gibi olan sonra siyah koyu renkte kan pıhtıları gibi gelen kanama normaldir.