Mal Müdürlüğünde kredi kartı geçerli mi?

İçindekiler:

  1. Mal Müdürlüğünde kredi kartı geçerli mi?
  2. Stopaj kredi kartı ile ödenir mi?
  3. Ehliyet harçları kredi kartı ile ödenir mi?
  4. Kredi kartı komisyon giderleri hangi hesapta izlenir?
  5. Ehliyet harcı bankamatikten yatırılır mı?
  6. Kredi kartı ile yapılan ödemeler hangi hesapta izlenir?
  7. Kredi kartı tahsilatları hangi hesapta izlenir?
  8. Gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Mal Müdürlüğünde kredi kartı geçerli mi?

2008 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye dayanarak, bazı kamu alacaklarının kredi kartıyla tahsiline başladı. ... Buna karşın vergi dairelerine gidilerek, kredi kartıyla vergi ve ceza ödemesi yapılamıyor.

Stopaj kredi kartı ile ödenir mi?

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinden yapılan duyuruya göre, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezaları, anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabiliyor.

Ehliyet harçları kredi kartı ile ödenir mi?

Yani şu an Ehliyet, Pasaport ve T.C. Kimlik kartı alacaklar iş ve işlemlerini nüfus müdürlüklerinde yapmaktadır. Ehliyet, kimlik ve pasaport harç ücretleri artık Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB) internet sitesi üzerinden banka kartı veya kredi kartıyla ödenebiliyor.

Kredi kartı komisyon giderleri hangi hesapta izlenir?

Kredi kart ile satış yapılması. Kredi kartı slip bedelinin tahsil edilmesi. Kredi kartı slip bedellerinin bankadan peşin tahsil edilmesi durumunda, bu slipler hazır değer niteliğinde olmaktadır. Bu nedenle satış işlemi gerçekleştirildiğinde slip bedelleri 108 Hazır Değerler hesabında takip edilmelidir.

Ehliyet harcı bankamatikten yatırılır mı?

Ehliyet harcı yatırmak için bankaya gitmek gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Bu da istediğiniz zaman ödemenizi gerçekleştirmenize imkan sağlamış olacaktır. Sürücü adayları ya da sürücüler genellikle ATM'leri kullanarak ödemelerini bu şekilde yapmayı tercih ederler.

Kredi kartı ile yapılan ödemeler hangi hesapta izlenir?

Kredi kartlarının ticari mal alışlarında ödeme aracı olarak kullanılması durumunda, karta ilişkin borç bankaya ödenmesi gereken bir borç olsa da ticari borç niteliğindedir. Bu borçlar 323 Kredi Kartından Borçlar/423 Kredi Kartından Borçlar hesaplarında takip edilmelidir.

Kredi kartı tahsilatları hangi hesapta izlenir?

Kredi kartı slip bedelinin tahsil edilmesi. Kredi kartı slip bedellerinin bankadan peşin tahsil edilmesi durumunda, bu slipler hazır değer niteliğinde olmaktadır. Bu nedenle satış işlemi gerçekleştirildiğinde slip bedelleri 108 Hazır Değerler hesabında takip edilmelidir.

Gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Kira gelir vergisi hangi kredi kartları ile ödenebilir? Taşınmaz malını kiraya veren mal sahipleri, elde ettikleri gelir için kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi kredi kartı ile de ödenebiliyor.