Alkol un zararlari nelerdir?

İçindekiler:

  1. Alkol un zararlari nelerdir?
  2. Alkol alınca ne olur?
  3. Alkol Bagimliliginin bireysel ve toplumsal zararlari nelerdir?
  4. Alkol kana karışınca ne olur?
  5. Sürekli alkol kullanımı bireylerde en çok hangi hastalıklara neden olur?

Alkol un zararlari nelerdir?

Alkolü az miktarlarda alanlarda dahi kalp ve damar hastalıkları riski artar. Alkol, baş ağrısı ve ağız kuruluğuna neden olur. Vücudun aşırı su kaybetmesine yol açar. Göze giden görme sinirlerinde tahribata yol açarak, zamanla körlüğe kadar varabilecek problemlere neden olur.

Alkol alınca ne olur?

Alkol fazlaca alındığında ise ortaya zehirlenme belirtileri çıkar. Vücutta depresyon ve ısı kaybı yaşanır, bulantı, kusma ve baş ağrısıyla devam eder. Son aşamalarda bilinç neredeyse yok olur ve nefes almak zorlaşır. En ileri aşamada ise kişi şoka girip, solunum durması yaşanabilir.

Alkol Bagimliliginin bireysel ve toplumsal zararlari nelerdir?

Alkol bağımlıların ölüm sebepleri genellikle, kalp, böbrek, karaciğer hastalıkları, zatürre, kanser, alkol zehirlenmesi, kaza, cinayet ve intihardır. Bağımlı kişi zamanla titremeye, terlemeye, uykusuzluğa, halüsinasyon görmeye ve gerçeklikle bağını koparmaya başlar.

Alkol kana karışınca ne olur?

Alkol, damarlarda genişlemeye ve cilde daha fazla kan gelmesine bağlı kızarıklığa ve şişkinliklere yol açar. Ciltte kalıcı kızarıklığa neden olur.

Sürekli alkol kullanımı bireylerde en çok hangi hastalıklara neden olur?

Kalp damar hastalıkları: Aşırı alkol tüketimi, kan pıhtılaşmasını tetikliyor yani; kalp krizi ve felç risklerini artırıyor. Aynı zamanda; kalp kaslarını da etkileyerek kardiyomiyopati olarak adlandırılan rahatsızlığa sebep oluyor.