Söz masası için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. Söz masası için ne gerekli?
  2. Isteme günü ne yapılır?
  3. Isteme çikolatası ikram edilir mi?
  4. Söz nişan organizasyonu nasıl olur?

Söz masası için ne gerekli?

Peki “Söz masası nasıl süslenir?” beraber inceleyelim. Söz masalarında genellikle, söz yüzüklerinin yer aldığı tepsi, süslemeli söz masa örtüsü, söz pastası, çeşitli ikramlar, kadehler yer alır. Bunların yanı sıra çeşitli süsleme malzemeleri de masanın dekorasyonu yapılır.

Isteme günü ne yapılır?

Kahve ikramının ardından kız isteme konuşması yapılır ve aileler çiftin evliliklerini onayladıklarını ilan ederler. Gelin ve damat adayı büyüklerin ellerini öptükten sonra yüzükler takılır. Aile büyüklerinden takı takacak olanlar varsa onlar da merasime katılır. Sonrasında da söz töreni ikramlarla devam eder.

Isteme çikolatası ikram edilir mi?

Seçilen çikolata ve sunum tepsisi de çiçek kadar önemli bir detaydır. Zarif bir sunum ve lezzetli çikolatalar kız isteme merasimine ayrı bir tat katacaktır. Çikolata tepsisi kız istemeye gidildiğinde salona konur ve kız isteme merasimi bittikten sonra tüm davetlilere ikram edilir.

Söz nişan organizasyonu nasıl olur?

Genellikle evde yapılan nişan organizasyonlarında söz ve nişan bir arada yapılıyor. Misafirlerin karşılanması, yemek ikramı, söz ile birlikte olacaksa kız isteme konuşması, yüzük takma ve pasta merasimi, kahve ikramı gibi anlar, ortalama 2-3 saat sürüyor.