Baş parmak ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Baş parmak ne işe yarar?
  2. Parmak seğirmesi neden olur?
  3. Elde kas seğirmesi neden olur?
  4. Yumurtalık iltihabı nasıl olur?
  5. Yumurtalık iltihabı neden olur?
  6. Iltihap olduğunu nasıl anlarsın?
  7. Vajinal enfeksiyon tedavi edilmezse ne olur?

Baş parmak ne işe yarar?

Sopayı, baltayı, mızrağı kavramak, kalemi, çekici, iğneyi kullanmak, kazmayı, küreği, fırçayı sallamak, parayı, silahı, şapkayı tutmak, hep başparmağın da marifeti. İnsan başparmağıyla insan, daha doğrusu başparmağın diğer parmaklardan farklı işlev görmesi, insanı tanımlayan şeylerden biri. Kavramaya yarar.

Parmak seğirmesi neden olur?

Parmakta sitemsiz seğirme, genellikle bazı ilaç türlerinin yan etkisiyle oluşur. Özellikle, psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan antidepresan türü ilaçların yan etkisiyle görülen seğirme, vitamin ilaçlarının uzun süre kullanılması ya da tiroit ilaçlarının kullanılmasıyla da görülebilir.

Elde kas seğirmesi neden olur?

Kasların seğirmesi (miyokimi), istemsiz bir şekilde kasların kasılması ile ortaya çıkar. Bu istemsiz kasılmaya asıl sebep olan şeyin ne olduğu tam olarak bilinemese de genellikle sinir iletimi bozulmuş olan kasın duyarlılığının artması sonucunda ortaya çıktığı düşünülüyor.

Yumurtalık iltihabı nasıl olur?

Tıp literatüründe ooforit olarak adlandırılan yumurtalık iltihabı genellikle zararlı bakterilerin neden olduğu enfeksiyon sonucu oluşur. Ayrıca genital bölgenin pH dengesini bozan kozmetik ürünlerde yumurtalık iltihabına neden olur.

Yumurtalık iltihabı neden olur?

Yumurtalık iltihabının en belirgin sebepleri iki bakteri olan Chlamydia trachomatis ve Neisseria gonore'dir. Bu bakteriler cinsel ilişki yoluyla bulaşır. Enfeksiyon rahim ağzından uterusa, fallop tüplerine ve yumurtalıklara doğru yayılır ve ayrıca periton ya da karın duvarına da girebilir.

Iltihap olduğunu nasıl anlarsın?

Hızlı başlayan ve kısa sürede geçen iltihap akut; yavaş seyir gösteren ve uzun süre devam eden iltihap kronik olarak adlandırılır. Kızarıklık, şişlik, ağrı, ısı artışı ve etkilenen yerde fonksiyon kaybı olması iltihabın temel belirtileridir.

Vajinal enfeksiyon tedavi edilmezse ne olur?

İdrar yolları, rahim ağzı ve rahim-tüpleri tutabilen enfeksiyonlardır. Tedavi edilmezse ilerleyen yaşlarda tüplerini tahrip ederek dış gebelik veya kısırlığa bile neden olabilirler. Genellikle cinsel yolla bulaşırlar. Vajinal akıntı, idrar yaparken ağrı, kasık ve karın ağrısı şikayetlerine yol açabilirler.