Beşamel sos neyle yapılır?

İçindekiler:

  1. Beşamel sos neyle yapılır?
  2. Beşamel sos neden yapılır?
  3. Beşamel sos nasıl yapılır nerelerde kullanılır?
  4. Beşamel sos adını nereden alır?
  5. Fırın makarna tencerede nasıl yapılır?

Beşamel sos neyle yapılır?

Beşamel sos, orjinal adı ile Bechamel sauce; tereyağ, un ve süt eklenerek elde edilen bir sosdur. Fransız mutfağına ait beyaz bir yemek sosudur. Beşamel sos için; derin bir tencereye tereyağını koyup, eritin. Tereyağ eridikten sonra unu ekleyin.

Beşamel sos neden yapılır?

Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız kökenli beyaz bir yemek sosudur. Özellikle lazanya gibi hamur işlerinde kullanılmaktadır. ... Fransız mutfağının ana soslarından kabul edilen bu sos, un ve süt ile elde edilir.

Beşamel sos nasıl yapılır nerelerde kullanılır?

Beşamel sos tek başına kullanılan bir sos değildir. Lezzeti ve kıvam verici dokusu ile kremalı çorbalarda, pürelerde, sebze ve et yemeklerini gratine etmede yani gratenlerde, dolgu amaçlı olarak kroketlerde, fırın makarna, lazanya, sufle ve volovan gibi çok çeşitli yemeklerde kullanılır.

Beşamel sos adını nereden alır?

Beyaz sos adıyla da bilinen bu sos, başka soslar için ilk basamak olarak da kullanılır. Beşamel sos hangi ülke mutfağı kökenlidir diye sorarsan şefim elbette ki pek çok sos gibi o da Fransız mutfağından gelen bir sostur. Fransız mutfağının ana soslarından sayılan beşamel sosun orijinal ismi “Sauce Béchamel”dir.

Fırın makarna tencerede nasıl yapılır?

Tencere iyice yağlandıktan sonra dövülmüş kuru kake (galeta unu) etrafa serpilir. Hazırlanmış makarnanın yarısı tencereye dökülüp elle sıkılaştırılır. Üzerine kıymalı malzeme konup elle bastırılır ve makarnanın geri kalanı üstüne yerleştirilir. Elle sıkıştırılıp orta hararetli fırında yüzü kızarıncaya kadar bırakılır.