Polis mesaisi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Polis mesaisi ne kadar?
  2. 1 1 çalışma sistemi nedir?
  3. Polis ek mesai ücreti alır mı?
  4. Bekçi haftada kaç gün?
  5. Gece bekçileri nasıl çalışıyor?
  6. Polislikte eş durumu var mı?
  7. Polis fazla çalışma ücreti nasıl hesaplanır?

Polis mesaisi ne kadar?

Bu 18 saatlik çalışma istisna değildir. Çünkü başta İstanbul olmak üzere birçok ilimizde günlük normal mesai 12 saatten az değil. (ayda 240 saat) Ek görevlerle, ikinci emirlerle bu çalışma günlük 18-20 saat olmaktadır (ayda 300-320 saat).

1 1 çalışma sistemi nedir?

Bu çalışma sistemine günlük 12 saat çalışılıp haftada bir gün izin yaptığınız çalışma sistemidir. Bekçilerde en çok kullanılan sistemler ; 1+1 Sistemi: Bu sistemde ise akşam 21.00 de işen Bekçi sabah 08.00 de çıkar daha sonra o gün tatil olur diğer gün aynı saatte gider.

Polis ek mesai ücreti alır mı?

Emniyet hizmeti sınıfında çalışan polisler ise ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar çalıştıkları fazladan saatlere ilişkin ekstra mesai ücreti alamıyor.

Bekçi haftada kaç gün?

“Çalışma sistemimiz, 2 gün çalış 1 gün izin şeklinde haftada 60, ayda 240 saat şeklinde” diyen bir bekçi, fakat normal şartlarda 180 saat olmalı ve 1 gün çalışıp 1 gün izin yapmamız gerekiyor.

Gece bekçileri nasıl çalışıyor?

Gece bekçisi, özel durumlar dışında genel olarak saat 22.00 ile 06.00 saatleri arasında mesai saatlerine sahip olan ve bekçilik faaliyetini yürüten kişidir. Halkın can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli olan gece bekçileri, silah taşıma ve gerekli durumlarda kullanma yetkisine sahiplerdir.

Polislikte eş durumu var mı?

Tayinler memurlara özgü olarak uygulandığı için istisnalar hariç olmak üzere özel sektörde çalışan polis eşlerinin tayin hakkı bulunmamaktadır. Bu konuyla ilgili temel istisna polislerin ilk ataması olduğu için bu atamada mazeret kullanılarak yanına tayin olma ihtimali doğmaktadır.

Polis fazla çalışma ücreti nasıl hesaplanır?

Fazla Çalışma (Mesai) Ücreti Hesaplama Yöntemi Bir aylık çalışmanın saatlik değerini hesaplamak için aylık ücret 225'e bölünür. Fazla çalışma kapsamında %50 zamlı saatlik ücret bulunur. Fazla mesai ücreti için fazla mesai yapılan toplam saat ile saatlik fazla mesai ücreti çarpılır.