Önlisans mezunu anaokulu öğretmeni olabilir mi?

İçindekiler:

  1. Önlisans mezunu anaokulu öğretmeni olabilir mi?
  2. Anaokulu öğretmeni yardımcısı ne yapar?
  3. Anaokulu öğretmeni sözel mi sayısal mı?
  4. 2 yıllık çoçuk gelişimi mezunu okul öncesi öğretmeni olarak atanabilir mi?

Önlisans mezunu anaokulu öğretmeni olabilir mi?

Anaokulu öğretmeni yardımcısı olmak için 2 yıllık (önlisans) bölümlerinden Çocuk Gelişimi bölümünü bitirmek gereklidir. Anaokulu öğretmeni yardımcılığı için ilgili bölümü tamamlayanlar MEB bünyesindeki anaokulu ve kreşlerde ya da özel sektördeki okullarda görev yapabilirler.

Anaokulu öğretmeni yardımcısı ne yapar?

Okul öncesi eğitimi verilen kurumlarda çalışan yardımcı öğretmenlerin görevleri şunlardır: Çocukların el ve yüz temizliğini sağlamak, Gerektiğinde çocukların kıyafetlerini değiştirmek, ... Sınıf içi etkinliklerde ihtiyaç duyulan eğitim materyallerinin ve araç-gereçlerin hazırlanmasında eğiticiye yardımcı olmak.

Anaokulu öğretmeni sözel mi sayısal mı?

Okula hazırlıkta önemli bir konuma sahip olan bu bölüm, bu güne kadar yapılan alımlarda YGS 5 puanından alım yaparken, 2017 yılı itibariyle Türkçe-Sosyal 1 (TS-1) bölümünden, yani sözelden alım yapacak.

2 yıllık çoçuk gelişimi mezunu okul öncesi öğretmeni olarak atanabilir mi?

Bu kişiler çocukların zihinsel, ruhsal ve duygusal açıdan gelişimlerine yardımcı olmak için çeşitli yöntemler kullanarak eğitim verir. 2 yolluk önlisans programını bitiren kişiler ise, DGS'ye girerek çocuk gelişimi ve okul öncesi öğretmenliği bölümlerine yerleşme imkanı bulabilirler.