Üniversite öğrenci pasosu nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Üniversite öğrenci pasosu nereden alınır?
  2. Üniversite öğrenci kimlik kartı nasıl alınır?
  3. Öğrenci pasosu ne demek?
  4. Öğrenci Kartı yaş sınırı var mı?
  5. Indirimli öğrenci kartı kaç yaşında alınır?
  6. Öğrenci akbili kaç TL basıyor 2021?
  7. Öğrenci kartı yenileme nasıl yapılır?
  8. Açıköğretimde okuyanlar öğrenci akbili alabilir mi?

Üniversite öğrenci pasosu nereden alınır?

Öğrenciler, kayıt sonrasında https://www.istanbulkart. istanbul/istanbulkart-basvuru-merkezleri-1127 adresinde yer alan aşağıdaki İstanbulkart Başvuru Merkezlerine öğrenci belgesi, kimlik aslı ve fotoğraf ile başvurarak İndirimli Öğrenci Kartlarını bizzat temin edebilirler.

Üniversite öğrenci kimlik kartı nasıl alınır?

Kimlik Kartının Alınması Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni öğrenci kimlik kartı nüfus cüzdanı/ehliyet/pasaport vb. belge ibraz ederek öğrencinin kendisi tarafından başvurularak ilgili akademik birimden alınır.

Öğrenci pasosu ne demek?

Yurtiçi ve KKTC'de örgün eğitim kurumlarında eğitim gören öğrenciler, 5580 sayılı kanunun 2.maddesinin C,D,E bentlerinde belirtilen Örgün eğitim kurumların da eğitim gören öğrenciler, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'na göre eğitim gören öğrencilerin edinebileceği indirimli ulaşım kartıdır.

Öğrenci Kartı yaş sınırı var mı?

İstanbul'da öğrenciler için aylık 50 lira olan İstanbulkart için yeni düzenleme geliyor. Yeni uygulamaya göre çalışan 20 yaş üstü lise ve 25 yaş üstü üniversite öğrencileri indirimli karttan yararlanamayacak.

Indirimli öğrenci kartı kaç yaşında alınır?

18 Yaş Altı Öğrenci Kartları Kullanıma Açılıyor.

Öğrenci akbili kaç TL basıyor 2021?

İSTANBULKART TAM VE ÖĞRENCİ ÜCRETLERİ 2021 Uygulamaya konulan yüzde 15'lik zamla 3,50 TL olan tam elektronik bilet 4,025 TL'ye, 1,70 TL olan öğrenci bileti ise 1,95 TL'ye çıktı. Aylık akbil de olarak bilinen 275 lira olan tam mavi kart 317 lira, 50 lira olan öğrenci kartı 57 liradan satılacak.

Öğrenci kartı yenileme nasıl yapılır?

Akbil yenileme işlemi Biletmatik'ler aracılığıyla yapılabiliyor. Bunun için öncelikle akbilinizi Biletmatik'e dokundurarak gelen ekrandan vizelemeyi seçmeniz gerekiyor. 5 TL karşılığında vizeleme işlemi yapılıyor. Bu noktada bir sorun yaşanması halinde ise ALO 153'ten Beyaz Masa'ya ulaşarak destek alabilirsiniz.

Açıköğretimde okuyanlar öğrenci akbili alabilir mi?

İndirimli olarak toplu taşıma kullanmak isteyen Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri indirimden faydalanabilir. Ulaşımda indirimli tarife üzerinden seyahat eden öğrencilerin bir yıl dolduktan sonra belirlenen tarihlerde öğrenci kartlarını yenilemesi isteniyor..