Ondalık gösterimler nasıl?

İçindekiler:

  1. Ondalık gösterimler nasıl?
  2. Ondalık kesir ne demektir?
  3. Ondalık gösterimde devirli ne demek?
  4. Ondalık kesir nasıl yapılır?

Ondalık gösterimler nasıl?

Ondalık Gösterimler Nasıl Okunur? Ondalık gösterimlerde okunuşlar şu şekilde olmaktadır. Virgülden önceki sayı okunur ve arkasından tam sözcüğü söylenir. Sonrasında ondalık kısımda bulunan sayının en küçük basamağının ismi ile ondalık kısımdaki sayının ismi okunur.

Ondalık kesir ne demektir?

Ondalık Kesir Nedir - ONDALIK KESİRLER. Ondalık Kesir: Payd, 1000 gibi 10'un kuvveti olan ya da bu şekle dönüştürülebilen kesirdir. ... Virgülden önceki tam kısım, virgülden sonraki kesir kısımdır. Örneğin: 264,305 sayısında 264 kesrin tam kısmı, 305 ise kesrin kesir kısmıdır.

Ondalık gösterimde devirli ne demek?

Devirli sayılar, aritmetikte kesirli sayıların bir gösterim şeklidir. Kesrin, belli bir rakamdan sonra tekrar edip, periyodikleşmesi sonucu oluşur. Örneğin; 1/3 = 0.33333... veya 0.3. Eğer bir devirli sayıda 0 rakamı devrediyorsa, bu sayı devirli sayı olarak sayılmamaktadır.

Ondalık kesir nasıl yapılır?

Rasyonel sayılar kolaylıkla ondalık sayılara çevrilebilir. Bunun için kesirin payı paydasına bölünmelidir. Bunun dışında paydasındaki sayıyı 10 sayısının kuvveti olarak yazdıktan sonra da çevirebiliriz. Örneğin 3/5 kesirli sayısını ondalıklı sayıya çevirmek için 3 sayısı ile 5 sayısı bölünmelidir.