Inmemiş testis kaç yaşında ameliyat edilir?

İçindekiler:

  1. Inmemiş testis kaç yaşında ameliyat edilir?
  2. Erkek bebek testisleri ne zaman belli olur?
  3. Inmemiş testisin tedavisi en geç kaçıncı aya kadar yapılmalıdır?
  4. Testisler neden vucut dışındadır?

Inmemiş testis kaç yaşında ameliyat edilir?

Ancak bir yaşına kadar torbaya inmeyen testisin artık kendi kendine inmesi beklenemez. Tedavi edilmezse 1-2 yaşından sonra inmemiş testislerde ciddi sorunlar görülebilir. Hastalığın tedavisinde altın standart ameliyattır. Bu yüzden inmemiş testis için en ideal yaş aralığı olan 6 ila 12 ay arasında ameliyat edilmelidir.

Erkek bebek testisleri ne zaman belli olur?

Gebeliğin 16. haftasıyla birlikte erkek bebeklerin testisleri normalde olması gereken torbaların içerisine inmeye başlar. İyi bir karın ultrasonu ve tecrübeli bir doktorla yüksek oranda saptama yapılabilir.

Inmemiş testisin tedavisi en geç kaçıncı aya kadar yapılmalıdır?

İnmemiş testis tedavisinin ideal yaşı 12-18 ay arasıdır. Hastalarıma çoğunlukla 1.ci yaşını çok geçirmemelerini, İdeal sperm sayısının korunması için 18-24 ay'a kadar testisin torbaya indirilmesi gerekir. Büyük çocuklarda ise ne kadar erken ameliyat yapılırsa o kadar faydalı olur.

Testisler neden vucut dışındadır?

Spermlerin işlevlerini sağlıklı yerine getirebilmeleri için de, vücut sıcaklığından yaklaşık 2 derece daha düşük sıcaklıkta bulunmaları gerekir. Testis torbasının vücut dışında bulunmasının sebebi budur ve bu torbanın içindeki sıcaklık vücut sıcaklığının altındadır.