SGK Denetmen Yardımcılığı hangi dersler var?

İçindekiler:

  1. SGK Denetmen Yardımcılığı hangi dersler var?
  2. SGK hangi puan türünden alım yapıyor?
  3. Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığına atanabilmek için sınavın yapıldığı gün itibarıyla gereken yaş şartı nedir?
  4. SGK memur alımı 2021 başvuru nereden yapılır?
  5. SGK hangi puan türü ile memur alıyor?
  6. SGK sinavi ne zaman?
  7. SGK Denetmen Yardımcılığı hangi puan?
  8. Sosyal Güvenlik Denetmeni Hangi bölüm?
  9. SGK hangi puan türü?
  10. Sgk'ya iş başvurusu nasıl yapılır?
  11. SGK'da memur olmak için ne yapılmalı?
  12. SGK Denetmen Yardımcılığı hangi puan türü 2021?
  13. SGK Denetmen Yardımcısı nerede çalışır?
  14. Denetmenlik için hangi bölüm okunmalı?
  15. Denetmen ne yapar?

SGK Denetmen Yardımcılığı hangi dersler var?

(2) Denetmen yardımcılığı yazılı sınav soruları aşağıda belirtilen konu başlıklarından hazırlanır: a) Kamu maliyesi: 1) Maliye teorisi (kamu gelir ve giderleri, kamu borçları ve bütçesi)....c) Muhasebe;
  • Genel muhasebe,
  • Mali tablolar analizi,
  • Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu,
  • Kurum muhasebesi ve uygulaması,

SGK hangi puan türünden alım yapıyor?

KPSS'de KPSS P13, KPSS P23 ve KPSS P42 puan türünden en az 70 puan ve üzeri puan alınması gerekir. 35 yaşını doldurmayan ve KPSS'de yeterli puana sahip olan kişiler Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı unvanı için giriş sınavına başvurabilir. Sınav ve değerlendirme sonrasında mesleki göreve başlanabilir.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığına atanabilmek için sınavın yapıldığı gün itibarıyla gereken yaş şartı nedir?

1. GENEL AÇIKLAMALAR Kurumumuz taşra teşkilatı kadrolarında çalıştırılmak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında giriş sınavı ile 50 adet sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı yapılacaktır. ... c) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

SGK memur alımı 2021 başvuru nereden yapılır?

Başvurular sgk.gov.tr adresinde bulunan başvuru formunun doldurulması ile yapılacak. Başvurular, başvuru dilekçesi, sağlık beyanı, sicil beyanı, özgeçmiş ile birlikte SGK Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığına teslim edilecek.

SGK hangi puan türü ile memur alıyor?

d) ÖSYM tarafından 20 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSS P13, KPSSP23, KPSS P40, KPSS P42 ve KPSS P47 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmak.

SGK sinavi ne zaman?

Yazılı sınav, çoktan seçmeli test usulü ile 03 Temmuz 2021 tarihinde Saat: 10.00'da Ankara'da yapılacak olup sınava girmeye hak kazanan adayların sınav yerleri Kurum internet (www.sgk.gov.tr) adresinden ilan edilecektir.

SGK Denetmen Yardımcılığı hangi puan?

d) ÖSYM tarafından 20 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSS P13, KPSSP23, KPSS P40, KPSS P42 ve KPSS P47 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmak.

Sosyal Güvenlik Denetmeni Hangi bölüm?

SGK denetmen yardımcısı olmak isteyen adayların ilk önce KPSS A grubu sınavına girmeleri gerekiyor. SBF ve İİBF mezunları P-113 puan türü ile alım yaparken, İstatistik ve Matematik bölümü mezunları P-111 puan türü alım yapmaktadır.

SGK hangi puan türü?

SGK denetmen yardımcılığı, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun il teşkilatlanmasında görev yapan denetim mesleğidir. 2011 yılında ihdas edilerek yönetmelik ile hak ve görevleri düzenlenmiştir. SBF ve İİBF mezunları P-113 puan türü ile İstatistik ve Matematik mezunları ise P-111 puan türü alım yapmaktadır.

Sgk'ya iş başvurusu nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu internet adresinden www.sgk.gov.tr temin edilecek Başvuru Formu (Job Application Form), Başvuru Dilekçesi, Sağlık Beyanı, Adli Sicil Beyanı ile özgeçmiş ve aşağıda sayılan belgeler, elden veya posta yoluyla aşağıda yer alan adrese teslim edilecek.

SGK'da memur olmak için ne yapılmalı?

Loading... Görüldüğü gibi SGK istihdam edeceği memur kadrosunu dört yıllık lisans mezunlarından seçmektedir. Bu bölümlerden mezun olan adaylar çift senelerde yapılan (en son 2012) KPSS B grubu sınavına girerler. KPSS B grubu Genel kültür ve genel yetenekten oluşan bir sınavdır.

SGK Denetmen Yardımcılığı hangi puan türü 2021?

1. grup Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmen Yardımcılığı alımına başvuru yaparken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS A Grubu oturumlarında aldıkları KPSS P23, KPSS P47, KPSS P42 ve KPSS P40 puan türlerini kullanabilirken, 2. gruptan başvuru yapacak olan adaylar KPSS P13 puan türleri ile ...

SGK Denetmen Yardımcısı nerede çalışır?

Mesleğe atanan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları ülkenin tüm kentlerinde yer alan İl Müdürlükleri'nde görev yapmaktadırlar.

Denetmenlik için hangi bölüm okunmalı?

SGK denetmen yardımcısı olmak isteyen adayların ilk önce KPSS A grubu sınavına girmeleri gerekiyor. SBF ve İİBF mezunları P-113 puan türü ile alım yaparken, İstatistik ve Matematik bölümü mezunları P-111 puan türü alım yapmaktadır.

Denetmen ne yapar?

Denetçi Ne Demek? Denetçi, özel ya da kamu kuruluşlarının; yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edip etmediğini denetler. Kamu ya da özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, teftiş yapar ve gerekli raporları hazırlar.