Diş iltihabı halsizlik yapar mı?

İçindekiler:

  1. Diş iltihabı halsizlik yapar mı?
  2. Diş iltihabı zararları nelerdir?
  3. Diş apsesi nelere yol açar?
  4. Diş iltihabı nerelere vurur?
  5. Diş iltihabı hasta eder mi?
  6. Diş iltihabı mide bulantısı yapar mı?

Diş iltihabı halsizlik yapar mı?

Çünkü bir diş hekimi tarafından tedavi edilmediği takdirde bu iltihap derin dokulara ilerleyerek çevre dokulara ve çene kemiğine doğru yayılır. Bu durum şiddetli ağrı ile birlikte yutkunma ve solunumda güçlük oluşturur ve çene altı lenf bezlerinin büyümesine ve halsizliğe neden olur.

Diş iltihabı zararları nelerdir?

Diş kökü iltihabı ölü doku, akyuvar ve bakterilerden oluşan kötü kokulu bir sıvıdır ve tedavi edilmediği takdirde dişlere ciddi bir zarar verir. Şiddetli ağrılara sebep olan diş kökü iltihabının sonuçları diş kayıplarına kadar götürebilir.

Diş apsesi nelere yol açar?

Yüzde şişlik oluşabilir. Apseli bölgeye dokunulduğunda ağrı artar. Ağızda kötü bir tat ve ağız kokusu oluşur. Apsenin diğer belirtileri arasında sıcak ve soğuk içeceklere hassasiyet, ateş yükselmesi, genel bir halsizlik, ağzı açmakta zorlanma, yutkunma zorluğu ve uykusuzluk da yer alabilir.

Diş iltihabı nerelere vurur?

Diş apse yaptığında, bazen kulağınıza veya boynunuza yayılan orta ila şiddetli ağrıya neden olur. Bu bir diş kökünün ucunda bir apsedir. Bu diş kökünün yanındaki diş etinde bir apsedir. Ayrıca çevre doku ve kemiğe de yayılabilir.

Diş iltihabı hasta eder mi?

Diş apsesinin genel sağlığınızı etkileyip etkilemeyeceğini soruyorsanız, cevabımız çok kısa ve net: Evet, iş apsesi sağlığınız için tehlike arz eder. Apseler tedavi edilmezlerse burada üreyen zararlı mikroorganizmalar vücudun diğer bölgelerine yayılabilir ve çeşitli sorunlara sebep olabilir.

Diş iltihabı mide bulantısı yapar mı?

Klinik olarak akut apseli hastada ağrı ve şişlik görülür. Ateş, lenf bezlerinde büyüme, halsizlik, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi sistemik belirtiler de gelişebilir.