Imar affından kimler faydalanabilir?

İçindekiler:

  1. Imar affından kimler faydalanabilir?
  2. Imar barışı ile tapu nasıl alınır?
  3. Imar barışı kimler başvurabilir?
  4. Imar barışından kimler yararlanamaz?
  5. Yapı kayıt belgesi ne kadar geçerli?
  6. Imar barışı tapu harcı ne kadar?
  7. Yapı kayıt belgesine kimler başvurabilir?

Imar affından kimler faydalanabilir?

imar affından kimler yararlanabilir Haberi İmar affı kapsamında, imar mevzuatına aykırı yapı sahipleri ile devlet barışıyor. Bu uygulama ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınırken, yapılara yapı kayıt belgesi veriliyor. Malikler belgeyi kullanım amacına uygun olarak kullanabiliyor.

Imar barışı ile tapu nasıl alınır?

Resmi kurumlara İmar Barışı'ndan yararlandığınızın bildirilmesi. İskanlı tapu için bina projesinin hazırlanması Bina zemin tespit tutanağının Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne onaylatılması, belediyeden 'iskan olur' yazısının alınması İmar Barışı dosyasının tapuya teslim edilmesi.

Imar barışı kimler başvurabilir?

Evet, Tüzel kişiler (Şirket vb.) İmar Barışından faydalanabilecektir. Tüzel kişiler (Şirket vb.) adına yetkili kişi kendi e-Devlet şifresi ile başvuru yapabilir.

Imar barışından kimler yararlanamaz?

- Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak? Üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlarda bulunan yapılar. Hazine'ye ait sosyal donatı için tahsisli arazilerdeki yapılar. 3194 sayılı İmar Kanunu'nun Geçici 16'ncı maddesinde belirtilen istisnai alanlardaki yapılar faydalanamayacak.

Yapı kayıt belgesi ne kadar geçerli?

MADDE 9 – (1) Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerlidir. Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanır.

Imar barışı tapu harcı ne kadar?

İmar barışı maliyeti için konutlarda %3, ticari binalarda %5 olarak ücretlendirme bulunmaktadır. Tapu dairesinde yapılacak her bir işlem için ise ekstradan beden ödenecektir.

Yapı kayıt belgesine kimler başvurabilir?

Konut veya ticari yapı malikleri veya bağımsız bölümlerin malikleri başvuru yapabilmektedir. Yatırım harcı ise Yapı Kayıt Belgesi başvurularında ödenen miktar oranındadır. Ve bahsedilen yapının bağımsız bölümlerindeki kat maliklerinin en az yüzde 50'sinin onay vermesi gerekmektedir.